Лайм

Як приготувати вдома смачне хачапурі по-аджарськи: рецепт грузинської кухні

Для приготування страви знадобиться трохи більше години

Кажуть, хачапурі придумали в горах на північному заході - перебуваючи далеко від дому, пастухи не мали можливості обідати чимось більш вишуканим. Згодом ця страва стала невід'ємною частиною грузинської кухні.

Хачапурі по-аджарськи особливо красиве: з рум'яним тістом та сяючим жовтком всередині. Перед подачею в середину також кладуть пару шматочків масла, після чого перемішують сир і яйце. theLime ділиться простим рецептом приготування хачапурі в домашніх умовах.

Для приготування п'яти порцій хачапурі за цим рецептом нам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно (550 г), сухі дріжджі (5 г), вершкове масло (45 г), яйця (6 шт), цукор (10 г), сир сулугуні (510 г), імеретинский сир (170 г), молоко (440 мл), рослинне масло (7 мл), сіль (за смаком).

Фото: Instagram / @ anna_rus.menu

Як приготувати хачапурі по-аджарськи:

Просійте 530 г борошна в глибоку миску, додайте дріжджі, сіль, цукор, молоко кімнатної температури, рослинне масло і 20 г м'якого вершкового масла. Ретельно все перемішайте до отримання однорідної маси (при необхідності можна додати близько 50 мл води). Накрийте посудину з тістом і залиште на 30-40 хвилин.

Розділіть тісто на п'ять порцій. Важливо: всі їх потрібно використовувати в приготуванні хачапурі відразу або помістити в холодильник.

Поки чекаєте готовності тесті, крупно натріть весь приготований сир, змішайте з яйцем і додайте 20 г вершкового масла. Майбутня начинка хачапурі має бути пухкою, тому можна обійтися і без масла, якщо сир сам по собі жирний.

Розкатайте п'ять порцій тіста качалкою так, щоб вийшли великі овали з товщиною близько 5 мм. Викладіть на порції тіста по 150 г сирної начинки, з'єднайте краї тіста та защипніть (правильний хачапурі нагадує за формою човник).

В середині кожної порції обережно розтягніть руками тісто, зробіть надріз довжиною близько 4 см та підверніть краї всередину хачапурі так, щоб начинку було добре видно.

Зробіть по периметру кілька проколів зубочисткою, щоб випустити повітря і помістіть порції в духовку, розігріту до максимальної температури, на 15 хвилин.

За 3-4 хвилин до готовності вийміть хачапурі з духовки, додайте до середини яйце та помістіть назад в духовку "доходити". Перед подачею обережно вкладіть в серединку по два маленьких шматочки вершкового масла.

  • Читайте також на theLime, як приготувати легкий курячий суп для розвантаження після пасхального столу. Для цієї страви вам знадобиться не більше 30 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні