Якщо ваша друга половинка або діти скаржаться на те, що їм набридли одноманітні сніданки, саме час урізноманітнити їх новими смаками. Тим більше, що зробити це простіше простого - блогери в соцмережах часто діляться своїми відеорецептами. theLime підібрав для вас три смачні ідеї для сніданку.
- Вівсяноблін
Інгредієнти: вівсяні пластівці (4 ст. л.), яйце (2 шт.), молоко (5 ст. л.), сир сулугуні (100 г), помідор (1 шт.), рукола, розпушувач, сіль.
Приготування:
У глибоку миску висипаємо вівсяні пластівці, яйця, додаємо молоко, а також щіпку солі та розпушувач. Перемішуємо масу і перетираємо за допомогою погружного блендера. Розігріваємо сковороду без масла і виливаємо на неї. Коли вівсяноблін зарум'яниться з одного боку, перевертаємо його на інший. Потім викладаємо натертий сир сулугуні та нарізані помідори, чекаємо, поки сир почне плавитися, а потім знімаємо з вогню.
- Йока з лаваша
Інгредієнти: лаваш (1 упаковка), яйця для кляра (2 шт.), яйця варені (3 шт.), сир сулугуні (200 г), натуральний йогурт або сметана (3-4 ст. лЛ.), сіль, спеції, зелень
Приготування:
Для приготування цієї вірменської закуски необхідно заздалегідь зварити 3 яйця вкруту. Потім їх та сир сулугуні тремо на терці. Зелень промиваємо під проточною водою, висушуємо на паперових рушниках і дрібно рубаємо. Змішуємо натерті інгредієнти зі сметаною і зеленню, додаємо сіль і спеції за смаком. Для кляра в окремій мисці збиваємо 2 яйця з 2 ст. л. води. Листи лаваша можна трохи змочити водою. Викладаємо на лаваш трохи начинки, завертаємо в рулетик або трикутник, вимочуємо в клярі та викладаємо на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо з двох сторін до появи рум'яної скоринки.
- Сирники з бананом
Інгредієнти: сир (200 г), яйце (1 шт.), цукор, ванільниі̆ цукор (1 пакетик), сіль, банан (1 шт.), розпушувач (1 ч. л.), борошно (100-130 г).
Приготування:
У глибокому посуді змішуємо сир, цукор, ванільний цукор, щіпку солі та яйце. Розминаємо виделкою, потім додаємо просіяне борошно і розпушувач. Банан миємо, чистимо від шкірки та ріжемо на невеликі кружечки. Беремо сирну масу, формуємо з неї круглу шайбу, в середину кладемо шматочок банана. Обвалюємо сирники в борошні. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо сирники з двох сторін. Подаємо зі згущеним молоком або фруктовим пюре.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісні млинці на сніданок.
- Читайте також на theLime рецепт повітряних панкейків від Марічки Падалко.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.