Багатьом господиням складно дається така проста страва як сирники. Вони пробують робити їх без борошна, на сковороді та в духовці, а також із різними начинками. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як зробити ідеальні сирники.
Інгредієнти: сир (500 г), борошно або манка (3-4 ст. л.), яйця (1 шт.), цукор (2 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.), розпушувач ( не обов'язково).
Приготування:
Порада: Ідеальний сир для сирників повинен бути максимально сухим, трохи розсипчастим, жирністю не менше 5%.
Сир розтираємо в мисці.
Потім додаємо до сиру 1 яйце, борошно, цукор, сіль.
Порада: Якщо у вас сир, жирність якого менша, ніж 5%, додайте в сирники ще один жовток.
Ретельно перемішуємо - повинно вийти тісто, яке не липне до рук. Також можна додати дрібку розпушувача.
Порада: Частину борошна можна замінити борошном іншого виду: вівсяним, рисовим, гречаним тощо, але тоді потрібно покласти ще ложку крохмалю. Або ж замість борошна можна використати манку.
Ставимо тісто мінімум на півгодини в холодильник - щоб борошно або манка встигли набрякнути.
Скачуємо сирну масу в ковбаску, потім нарізаємо її поперек на рівні шматочки.
Потім обвалюємо сирники.
Порада: Найкраще обвалювати сирники в кукурудзяному крохмалі або рисовому борошні.
Розігріваємо сковороду з олією.
На сильному вогні обсмажуємо сирники до золотистої скоринки - спочатку з одного боку, потім - з іншого.
В кінці можна змастити їх сметаною і доготувати під закритою кришкою буквально пару хвилин.
Подаємо зі сметаною, джемом, згущеним молоком або варенням.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, які ідеї для смачного сніданку можна взяти з Instagram.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі деруни з сиром і часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.