Навесні хочеться отримувати максимум корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів із сезонних овочів. І якщо вам набридли традиційні салати, такі як шуба або мімоза, урізноманітніть своє меню смачним салатом з редискою. theLime ділиться з вами найпростішими рецептами таких салатів.
- Салат з редискою, фетою і помідорами
Інгредієнти: помідори (250 г), редиска (150 г), цибуля червона (100 г), фета або бринза (200 г), листя зеленого салату, сіль, перець, рослинна олія.
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Листя салату рвемо на акуратні шматочки руками. Цибулю чистимо і нарізаємо соломкою.
Помідори також ріжемо невеликими скибочками. Якщо у вас помідори з товстою шкіркою, їх краще обдати попередньо окропом і зняти її. Редис нарізаємо півкільцями, а фету - кубиками.
Викладаємо всі нарізані інгредієнти в салатницю, солимо і перчимо до смаку, заправляємо олією.
- Салат з редискою, яйцем і пекінською капустою
Інгредієнти: пекінська капуста (1 шт.), редиска (5-7 шт.), яйця (1-2 шт.), огірок (1 шт.), зелень, сіль, спеції (за смаком), сметана (1 ст. л.), майонез (1 ст. л.).
Приготування:
Всі овочі промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва рідина. Варимо вкруту яйця - близько 10 хвилин після закипання.
Потім охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи, ріжемо. Пекінську капусту нарізаємо соломкою, редис - брусочками. Огірки чистимо від шкірки, а потім також нарізаємо.
Зелень дрібно рубаємо. З'єднуємо в салатнику всі інгредієнти, перемішуємо, солимо і додаємо спеції за смаком.
Заправляємо сметаною з майонезом.
- Салат з редискою і авокадо
Інгредієнти: авокадо (1 шт.), помідори черрі (6 шт.), редиска (2 шт.), листя салату (1 упаковка), зелена цибуля (2 шт.), огірок (1 шт.), петрушка (0,5 пучка), часник (0,5 зубчика), оливкова олія (2 ст. л.), сік лимона (1 ст. л.), спеції.
Приготування:
Ретельно миємо всі овочі під водою. Помідори черрі розрізаємо на половинки, листя салату рвемо руками. Авокадо чистимо і ріжемо кубиками.
Огірок чистимо, ріжемо кружальцями або кубиками. Редис ріжемо півкільцями. Зелену цибулю дрібно рубаємо.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес. Змішуємо часник, сіль, спеції, лимонний сік і оливкову олію. Перекладаємо все овочі в салатник, заправляємо, перемішуємо.
- Раніше ми розповіли про 3 смачні страви з соусом унагі.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний салат з моцарелою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.