Лайм

Як приготувати оригінальний банановий чізкейк: покроковий рецепт десерту

Спробуйте зробити його на дозвіллі

У кожної господині повинен бути один фірмовий рецепт десерту. Хтось краще за всіх пече паски, хтось робить віденські вафлі, а хтось - чізкейк. І якщо ви вже пробували робити традиційний варіант цієї страви, урізноманітніть його бананами. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.

Інгредієнти для основи: розсипчасте печиво (300 г), вершкове масло (150 г), волоські горіхи (50 г).

Інгредієнти для начинки: сир 5% або 9% (400 г), сметана (180 г), яйця (3 шт.), банани (3 шт.), лимонна цедра (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), цукор (150 г).

Також знадобиться роз'ємна форма для випічки.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку зробимо основу для чізкейку. Для цього кладемо почищені волоські горіхи, печиво і розм'якшене вершкове масло в чашу блендера і подрібнюємо в крихту. Беремо пергаментний папір і вистилаємо ним форму для випічки.

Висипаємо отриману крихту і утрамбовуємо по всій поверхні форми, а також робимо невеликі бортики. Потім прибираємо в холодильник. Лимон миємо і тремо на терці, а також видавлюємо з нього 1 ч. л. соку.

Банан миємо, чистимо від шкірки, ламаємо і складаємо в блендер. Туди ж додаємо цедру і сік лимона та збиваємо до однорідної маси. Додаємо до перетертого банану сир з цукром, сметану, яйця. Перебиваємо все до однорідності.

Дістаємо з холодильника форму з основою і виливаємо на неї сирно-бананову масу. Розігріваємо духовку до 170°С і випікаємо чізкейк 50-60 хвилин. Потім дістаємо з духовки і чекаємо, поки охолоне.

Коли чізкейк охолов, ставимо його на 4-8 годин в холодильник. Подаємо з чаєм або какао.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні