Лайм

Як приготувати класичні біляші з м'ясом на сковороді: простий рецепт і поради

Для приготування страви знадобиться близько години

Так, нерозумно заперечувати, що для приготування смачних біляшів потрібні час і терпіння - це не швидкі котлети, які можна приготувати за 20 хвилин. Проте витрачений час окупиться сповна неймовірно апетитним та ситним блюдом. Сьогодні згадуємо простий рецепт, як приготувати вдома класичні біляші на сковороді та не зробити їх надто жирними.

Спершу зберіть всі необхідні інгредієнти: свинячий фарш (300 г), борошно (3 склянки), яйце (1 шт), масло рослинне (3 ст. ложки), дріжджі сухі (1 ст. ложка), цукор (1 ст. ложка) , цибулю (2 шт), сіль і перець (за смаком).

Фото: Instagram / @ruzilya_healthylife

Як приготувати біляші на сковорідці

Перш за все, замісіть тісто. Для цього змішайте в мисці яйце, цукор, сіль, додайте тепле молоко, розведені дріжджі та рослинне масло. Додайте борошно та ретельно все перемішайте.

Дайте тісту піднятися в темному й теплому місці, а тим часом займіться фаршем. Пропустіть його через м'ясорубку, посоліть, поперчіть та додайте подрібнену цибулю.

Обімніть тісто, присипте його борошном та добре вимісіть. Тісто не повинно прилипати до рук. Розділіть його на частини та розкатайте кожну на кружечки.

Фото: Instagram / @_yaska_lapochka_

Викладіть в середину фарш та зліпіть біляші. Зверху залиште невелику дірочку. Налийте в глибоку сковороду масло і почніть смажити дірочками вниз. Смажте 5-7 хвилин, міняючи час від часу сторони.

Перед подачею готовим біляші варто добре охолонути. При бажанні їх можна прикрасити гілочкою зелені або тертим сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати