Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні млинці або ж вафлі. theLime підібрав для вас детальний рецепт таких вафель, від яких будуть у захваті всі члени вашої родини.
Інгредієнти: картопля (4-5 шт.), борошно (4-5 ст. л.), олія рослинна (3 ст. л.), сіль, часник (1 зубчик), яйце (1 шт.), кріп (1 невеликий пучок).
Інгредієнти для сметанного соусу до вафель: сметана, часник, сіль, зелень.
Також вам знадобиться електровафельниця.
Приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, тремо на дрібній терці або ріжемо на шматочки і перебиваємо до однорідності в блендері.
Потім беремо ще одну миску, віджимаємо невеликими порціями картоплю і перекладаємо її. Сік, що залишився із картоплі, не виливаємо, а поки що відставляємо.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес. Кріп (або будь-яку іншу зелень на ваш смак) миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо кріп якомога дрібніше. Додаємо до картоплі яйце, часник і сіль, все ретельно перемішуємо.
Потім всипаємо борошно і додаємо рослинну олію, знову перемішуємо до однорідності. Зливаємо з картопляного соку рідину, а крохмаль, який утворився на дні, додаємо в картопляне тісто. У самому кінці додаємо в тісто кріп, перемішуємо.
Розігріваємо вафельницу, змащуємо спеціальні решітки для вафель рослинною олією. Викладаємо в них приблизно по 2 ст. л. картопляного тіста, закриваємо кришку і чекаємо приблизно 5-10 хвилин - поки у вафель не з'явиться апетитна рум'яна скоринка.
Тим часом для соусу змішуємо кілька столових ложок сметани, пропущений через прес часник, сіль і нарізану зелень. Перекладаємо готові вафлі на тарілку і чекаємо, поки вони охолонуть.
Подаємо зі сметанним соусом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати віденські вафлі на сніданок.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний плов у мультиварці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.