Солянку через її консистенцію часто називають не стільки першою стравою, скільки другою. Адже вона істотно відрізняється від легких супів і бульйонів, і скоріше підходить любителям щільно поїсти. Існує безліч різних рецептів солянки, і сьогодні theLime згадує класичний варіант страви без зайвого.
Для приготування чотирьох повноцінних порцій солянки зберіть наступні інгредієнти: яловичину (400 г), шинку (200 г), сосиски (4 шт), варену ковбасу (200 г), солоні огірки (3 шт), цибулю (1 шт), петрушку ( 1 пучок), маслини (1 банка), томатну пасту (2 ст. ложки).
Сам рецепт приготування солянки доволі простий:
Зваріть бульйон з яловичини, додайте до нього лавровий лист та чорний перець за смаком.
Наріжте на середні шматочки м'ясо з бульйону, сосиски, ковбасу та шинку, далі - дрібно цибулю, огірки та петрушку. Протушкуйте все це близько 10 хвилин з томатною пастою.
Покладіть до бульйону тушковану суміш та варіть також близько 10 хвилин. Потім додайте м'ясо, сосиски, шинку й ковбасу. Варіть до закипання.
Додайте до солянки маслини разом з розсолом (звичайно ж, без кісточок). Доведіть до кипіння та вимикайте. Подавайте на стіл зі скибочкою лимона та сметаною - вони подарують вашій страві особливий смак.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати спаржу в духовці - ми підібрали ідеальний рецепт до будь-якого гарніру.
- Раніше ми також розповідали, як приготувати смачні котлети швидко.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.