У кожної господині повинен бути свій коронний рецепт сирників. Хтось готує їх з борошном і на сковороді, а хтось - з манкою і в духовці. Якщо ви перепробували вже всі можливі варіанти, зробіть їх без борошна. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: сир 5% або 9% (200 г), яйце (1 шт.), цукор (1,5 ст. л.), сіль (щіпка), ванільний цукор (щіпка), рослинна олія.
Приготування:
Для приготування таких сирників необхідно взяти сухуватий сир жирністю не менше 5%. Беремо сир і протираємо його через сито або друшляк. Також можна подрібнити сир у блендері. Відокремлюємо яєчний білок від жовтка.
Додаємо в перетертий сир цукор і ванільний цукор, сіль і жовток. Ретельно перемішуємо виделкою або за допомогою блендера. Якщо сирна маса по консистенції дуже рідка - додаємо 1-1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Яєчний білок збиваємо вінчиком вручну або за допомогою блендера з відповідною насадкою до стану крутої піни. Обережно вводимо білок у сирну масу, перемішуємо все разом. Далі розігріваємо сковороду з рослинною олією або духовку до 180-200°C.
Якщо ви віддаєте перевагу смаженим сирникам - викладайте сирну масу на сковороду прямо ложкою, формуючи сирник. Коли він підрум'яниться з одного боку, перекладаємо його на іншу.
Якщо ви любите робити сирники в духовці - візьміть силіконові форми для кексів і розкладіть в них підготовлену масу. Запікаємо їх близько 15 хвилин. Подаємо сирники зі сметаною, медом, ягодами, джемом або згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісні млинці на сніданок.
- Читайте також на theLime, як і з чим готувати кускус.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.