Лайм

Як приготувати домашню піцу на тонкому тісті: простий рецепт на 30 хвилин

Ця піца вийде навіть у початківців

Якщо ви не знаєте, чим здивувати сім'ю на вихідних, приготуйте піцу. Цю італійську страву полюбляють всі - і діти, і дорослі. І якщо ви вже пробували робити гостру піцу Пепероні, урізноманітніть своє меню піцою на тонкому тісті. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: яйця (1 шт.), вода (60 мл), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), пшеничне борошно (165 г).

Інгредієнти для соусу: томатна паста (60 г), вода (45 мл), сіль, цукор (1 ч. л.), часник (1 зубчик), базилік (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: бекон (120 г), шампіньйони (45 г), помідори (1 шт.), твердий сир (100 г), оливкова олія (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Замішуємо тісто: просіваємо борошно через сито в глибоку миску. Воду злегка підігріваємо. В окремій ємності збиваємо виделкою яйце. Потім вливаємо його в просіяне борошно і додаємо воду. Починаємо замішувати тісто ложкою і додаємо оливкову олію.

Потім вимішуємо тісто руками, якщо воно липке, можна додати ще трохи борошна. Тим часом приготуємо томатний соус. Часник чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкими пластинками.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній часник, весь час перевертаючи його. Потім прибираємо його зі сковороди і висипаємо сюди томатну пасту. Підігріваємо її, додаємо трохи води, а потім сіль, цукор, базилік або інші спеції за смаком.

Доводимо соус до кипіння, тушкуємо близько 5-7 хвилин - до загустіння. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.

Готуємо інгредієнти для начинки: гриби миємо й ріжемо тонкими пластинками, ковбасу або бекон також нарізаємо. Помідор миємо під проточною водою, за бажанням - обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кружальцями. Сир тремо на дрібній терці.

Деко для запікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього тісто, розгортаємо його в тонкий круглий пласт, формуємо бортики. Змащуємо тісто оливковою олією, а потім томатним соусом. Зверху на соус викладаємо скибочки нарізаної ковбаси або бекону, грибів і помідорів. Зверху присипаємо все натертим сиром.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Ставимо деко з піцою і випікаємо близько 15-20 хвилин - поки не підрум'яняться бортики. Ріжемо піцу на порційні шматочки і подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні