Лайм

Як приготувати та не зіпсувати смачну лазанью: детальний рецепт

Побалуйте рідних вишуканою італійською стравою

Для багатьох вечеря - це час, коли за столом збирається вся родина і ділиться своїми враженнями за день. Щоб урізноманітнити буденну трапезу іноді можна зробити піцу, наприклад, із сирними бортиками або ж лазанью. theLime підібрав для вас детальний рецепт цієї смачної італійської страви.

Інгредієнти: м'ясний фарш (600 г), соус Болоньєзе (600 г), вершкове масло (60 г), пшеничне борошно (2,5 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), молоко (750 мл), готові листи лазаньї (10 шт.), твердий сир (500 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для м'ясного фаршу найкраще взяти свинину і телятину, перекрутити їх на м'ясорубці та ретельно перемішати. Беремо сковороду і розігріваємо її з олією, потім викладаємо туди фарш. Додаємо в нього соус Болоньєзе і готуємо до напівготовності, солимо, перчимо, також можна додати трохи подрібненої цибулі.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C.

Приступаємо до приготування соусу Бешамель. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо до нього рослинну олію. Поступово всипаємо борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Потім вливаємо туди молоко і тушкуємо на слабкому вогні, помішуючи, поки соус не загусне. Також в соус можна додати 1 ч. л. мускатного горіха.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Твердий сир тремо на крупній терці. Виливаємо на дно форми трохи соусу Бешамель, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.

Потім викладаємо на соус декілька листів лазаньї в формі квадрата або прямокутника. Зазначимо, що необхідно ознайомитись з рекомендаціями на упаковці - деякі виробники радять попередньо відварювати листи, а інші - навпаки.

Наступним викладаємо шар фаршу, потім шар натертого сиру, слідом - соус Бешамель. Далі викладаємо знову листи лазаньї, фарш, сир, соус і ще один шар тіста. В самому кінці змащуємо листи соусом і щедро посипаємо натертим сиром.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин. Дістаємо і розрізаємо на порційні шматочки.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як смачно приготувати спаржу в духовці.
  • Читайте також на theLime, як зробити картопляні млинці із зеленню на сніданок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу