Кожна господиня хоча б раз у житті пекла хліб або різні коржі. І якщо ви вже пробували робити кукурудзяний хліб, урізноманітніть своє меню пітою - тим більше що робити її простіше простого. theLime вирішив розповісти вам, що це таке і як її зробити вдома на сковороді.
Піта - це плоский круглий хліб, який популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Особливістю традиційної арабської піти є те, що водяна пара, що утворюється в тісті при випічці піти, накопичується в міхурі в центрі коржі, відокремлюючи шари тіста. Таким чином утворюється "кишенька", надрізавши яку, всередину можна покласти салат або м'ясо.
Інгредієнти: борошно (350 г), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
У невелику миску просіваємо через сито борошно.
Порада: Завжди просівайте борошно. Це не тільки убезпечить від потрапляння в тісто різного сміття, а й наситить його киснем, завдяки чому тісто буде більш еластичним, а кінцевий продукт - повітряним.
Воду кип'ятимо в невеликому сотейнику, а потім чекаємо, поки вона охолоне приблизно до 80°C. Додаємо в неї сіль, перемішуємо ложкою. Вливаємо воду в борошно і додаємо рослинну олію.
Порада: Гаряча вода потрібна для того, щоб при випіканні у тісті утворювалася порожнеча - так ми отримаємо "кишеньку" всередині піти.
Чекаємо, поки тісто трохи охолоне, потім вимішуємо його руками на робочій поверхні.
Порада: Зону, на якій будемо вимішувати тісто, необхідно присипати невеликою кількістю борошна.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо її у пакет або харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин.
Після того, як воно "відпочило", скачуємо тісто в джгут, ділимо на 8 рівних частин. Потім кожен шматочок скочуємо в кульку.
Беремо один з них і розгортаємо в тонкий корж. Робити це потрібно акуратно, щоб тісто не порвалося.
Порада: Поки розгортаємо одну порцію тіста, інші краще накрити пакетом або плівкою.
Добре розігріваємо сковороду.
Порада: Піта готується на сковороді без олії, але краще використовувати сковороду з товстим дном.
Викладаємо перший корж, як тільки на його поверхні почнуть з'являтися бульбашки, перевертаємо його. Обсмажуємо піту на іншій стороні буквально хвилину і знову перевертаємо.
Коржик почне надуватися, а посередині повинна з'явитися "кишенька". Тримаємо хвилину і знову перевертаємо.
Порада: Якщо коржик надувається неповністю, обережно натискаємо на великий міхур, щоб повітря розподілилося рівномірно.
Знімаємо її зі сковороди, готуємо інші піти.
Перед подачею в кишеньку піти можна покласти салат або м'ясо.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню піцу на тонкому тісті.
- Читайте також на theLime рецепт хрустких картопляних вафель із зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.