Лайм

Як готується домашня піта просто на сковороді: рецепт і поради

Урізноманітніть ваш раціон таким хлібом

Кожна господиня хоча б раз у житті пекла хліб або різні коржі. І якщо ви вже пробували робити кукурудзяний хліб, урізноманітніть своє меню пітою - тим більше що робити її простіше простого. theLime вирішив розповісти вам, що це таке і як її зробити вдома на сковороді.

Піта - це плоский круглий хліб, який популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Особливістю традиційної арабської піти є те, що водяна пара, що утворюється в тісті при випічці піти, накопичується в міхурі в центрі коржі, відокремлюючи шари тіста. Таким чином утворюється "кишенька", надрізавши яку, всередину можна покласти салат або м'ясо.

Інгредієнти: борошно (350 г), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невелику миску просіваємо через сито борошно.

Порада: Завжди просівайте борошно. Це не тільки убезпечить від потрапляння в тісто різного сміття, а й наситить його киснем, завдяки чому тісто буде більш еластичним, а кінцевий продукт - повітряним.

Воду кип'ятимо в невеликому сотейнику, а потім чекаємо, поки вона охолоне приблизно до 80°C. Додаємо в неї сіль, перемішуємо ложкою. Вливаємо воду в борошно і додаємо рослинну олію.

Порада: Гаряча вода потрібна для того, щоб при випіканні у тісті утворювалася порожнеча - так ми отримаємо "кишеньку" всередині піти.

Чекаємо, поки тісто трохи охолоне, потім вимішуємо його руками на робочій поверхні.

Порада: Зону, на якій будемо вимішувати тісто, необхідно присипати невеликою кількістю борошна.

Формуємо з тіста кулю, загортаємо її у пакет або харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин.

Після того, як воно "відпочило", скачуємо тісто в джгут, ділимо на 8 рівних частин. Потім кожен шматочок скочуємо в кульку.

Беремо один з них і розгортаємо в тонкий корж. Робити це потрібно акуратно, щоб тісто не порвалося.

Порада: Поки розгортаємо одну порцію тіста, інші краще накрити пакетом або плівкою.

Добре розігріваємо сковороду.

Порада: Піта готується на сковороді без олії, але краще використовувати сковороду з товстим дном.

Викладаємо перший корж, як тільки на його поверхні почнуть з'являтися бульбашки, перевертаємо його. Обсмажуємо піту на іншій стороні буквально хвилину і знову перевертаємо.

Коржик почне надуватися, а посередині повинна з'явитися "кишенька". Тримаємо хвилину і знову перевертаємо.

Порада: Якщо коржик надувається неповністю, обережно натискаємо на великий міхур, щоб повітря розподілилося рівномірно.

Знімаємо її зі сковороди, готуємо інші піти.

Перед подачею в кишеньку піти можна покласти салат або м'ясо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги