Лайм

Як приготувати вдома класичний пісочний торт: простий рецепт і поради

Зробити його не так вже й складно

Кожна господиня хоча б раз у житті пробувала робити десерти. І якщо у вас не виходять маффіни з рідкою шоколадною начинкою, рекомендуємо спекти пісочний торт. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт цих ласощів.

Інгредієнти для тіста: борошно (2-2,5 ст.), цукор (1 ст.), вершкове масло (200 г), яйце (1 шт.), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для крему: молоко (0,5 л), борошно (2 ст. л.), цукор (2 ст.), яйця (3-4 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо миску і висипаємо в неї цукор. Додаємо до нього яйце і розпушувач, все ретельно перемішуємо. Потім додаємо маргарин або вершкове масло.

Порада: Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому його слід заздалегідь викласти з холодильника.

Слідом додаємо борошно.

Порада: Борошно необхідно просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Так ми наситимо його киснем, що позначиться на якості випічки.

Робочу поверхню присипаємо борошном і замішуємо м'яке тісто.

Порада: Якщо у вас є час, загорніть тісто в харчову плівку і відправте на пару годин у холодильник.

Ділимо тісто на 4-5 рівних частин і розгортаємо кожну з них за допомогою качалки. Вистеляємо деко для випічки пергаментним папером і викладаємо на нього один корж.

Порада: Слід заздалегідь розігріти духовку до 170-180°C.

Ставимо перший корж у гарячу духовку і випікаємо близько 8-10 хвилин. Виймаємо і чекаємо, поки він охолоне. Потім робимо ту ж процедуру з іншими. Тим часом приготуємо крем. У зручний сотейник наливаємо молоко, додаємо просіяне борошно.

В окремій мисці розтираємо яйця з цукром - зробити це можна за допомогою вінчика або виделки. Змішуємо молочно-борошняну суміш із яєчно-цукровою, ставимо її на плиту і проварюємо близько 20 хвилин до загустіння. Потім охолоджуємо крем.

Порада: Якщо у вас немає часу довго варити крем, а потім чекати, поки він охолоне, ви можете збити 200 г вершкового масла з ванільним цукром (2 пакетика), а також додати варене згущене молоко (1 банка).

Коли коржі та крем охололи, можна приступити до складання торта. Викладаємо перший корж, промазуємо кремом, потім другий і т.д. Зверху такий торт можна прикрасити шоколадом, цукровою пудрою, горіхами або ягодами на ваш смак.

Прибираємо його в холодильник на 1-2 години, щоб коржі добре просочилися. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці