Лайм

Як приготувати мафіни з рідкою шоколадною начинкою: рецепт для ласунів

Здивуйте гостей або рідних незвичним десертом

У кожної господині повинні бути в арсеналі кілька коронних страв. Хтось добре готує тертий пиріг, як у дитинстві у бабусі, а хтось - тірамісу. І якщо ви все ще в пошуку рецепту ідеальних мафінів, спробуйте зробити їх із рідкою шоколадною начинкою. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти на 1 порцію (2 мафіни): темний шоколад (40 г), вершкове масло (40 г), пшеничне борошно (20 г), цукор (30 г), яйця (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки, а шоколад ламаємо руками. Складаємо їх в миску або сотейник і розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі.

Щоб зробити парову баню, беремо дві невеликі каструлі, в одну з них наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли вода в ній закипить, ставимо зверху другу каструлю (вона повинна бути трохи меншою) зі шматочками шоколаду і масла, і чекаємо, поки вони розтануть, періодично помішуючи.

Яйце з цукром збиваємо за допомогою вінчика.

Поступово додаємо в яєчну суміш просіяне через сито борошно, весь час помішуючи, щоб не було грудочок.

Потім вливаємо в тісто шоколадно-масляну суміш і знову перемішуємо вінчиком.

Форми для тіста змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас силіконові форми - їх можна трохи скропити водою.

Розливаємо тісто у форми і ставимо в розігріту до 160-180°С духовку спочатку на 10 хвилин, а далі спостерігаємо за верхівкою мафінів. Як тільки вона схопиться - їх можна діставати.

Якщо ви випікаєте перший раз, зробіть пробну порцію, щоб зрозуміти, скільки часу вам потрібно, щоб кекс пропікся зовні, але залишався рідким всередині.

Дістаємо мафіни з духовки, даємо їм трохи охолонути. Подаємо теплими, щоб рідка шоколадна начинка не встигла застигнути.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці