Лайм

Як і з чого приготувати смачний зелений борщ: детальний рецепт

Урізноманітніть своє меню незвичним супом

Після численних вихідних, пишних застіль і шашликів на природі деяким хочеться невигадливих страв із фаст-фуду, а іншим - навпаки, домашнього супу. І якщо ви не знаєте, що приготувати на обід, радимо вам зробити зелений борщ. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: свинина або курка для бульйону (500 г), картопля (2 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), щавель (70 г), шпинат (1 пучок, за бажанням), петрушка (1 пучок, за бажанням), яйця (4 шт.), вода (2,5 л), лавровий лист (1 шт.), рослинна олія (20 г), сіль, спеції за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для початку потрібно зварити м'ясний або курячий бульйон. Для цього можна взяти свинину з кісткою або курячі стегна, гомілки і проварити близько години. Заливаємо водою, доводимо до кипіння, якщо зверху почне утворюватися пінка - знімаємо її ложкою.

Потім проціджуємо бульйон, виймаємо м'ясо, трохи розбавляємо водою і доводимо до кипіння. Картоплю, моркву і цибулю миємо під проточною водою і чистимо від шкірки. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в киплячий бульйон.

Морква тремо на крупній терці, а цибулю дрібно рубаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо на неї цибулю з морквою. Обсмажуємо близько 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Викладаємо зажарку в каструлю з бульйоном і картоплею. Варимо яйця вкруту - близько 10 хвилин. Потім заливаємо їх холодною водою, чистимо від шкаралупи і ріжемо на акуратні кубики.

Щавель миємо під проточною водою, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Перебираємо його, видаляючи засохлі або зіпсовані листочки, ріжемо. Також у зелений борщ за бажанням можна додати шпинат і петрушку. Промиваємо їх, ріжемо. Додаємо всю зелень тоді, коли практично готова картопля. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Розливаємо зелений борщ у тарілки, додаємо туди нарізане яйце і сметану.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати легкий курячий суп для розвантаження після пасхального столу.
  • Читайте також на theLime, як зробити окрошку на квасі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Прогноз вже почав збуватися: астролог, що передбачив війну в Україні, назвав дату її завершення

Астролог Дмитро Уранус спрогнозував можливі переговори з РФ восени 2024 року і закінчення війни навесні 2025 року

Як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку

Як приготувати лимонад в домашніх умовах - пропонуємо спробувати перевірені рецепти від Євгена Клопотенка

Енергії успіху і робота на результат: астропрогноз на тиждень з 1 по 7 липня

Астрологи склали гороскоп на тиждень з 1 по 7 липня і розповіли, що означає цей час і як його використати найкраще