Лайм

Як приготувати смачне домашнє морозиво: 3 простих рецепти на літо

Від цього десерту будуть у захваті і дорослі, і діти

Лічені дні залишаються до приходу літа - найбільш спекотної пори року. І якщо взимку найчастіше хочеться зігрітися з кухлем ароматного глінтвейну, то влітку - знайти той самий рецепт ідеального морозива. theLime ділиться з вами варіантами, як можна приготувати охолоджуючий десерт у домашніх умовах.

  • Морозиво пломбір

Інгредієнти: молоко (160 мл), жовтки (3 шт.), цукор (150 г), вершки (500 г), ванільний екстракт.

Приготування:

Беремо невеликий сотейник і трохи підігріваємо молоко на плиті. В іншому змішуємо жовтки з цукром, збиваємо вінчиком, потім тонкою цівкою вливаємо туди тепле молоко. Цукор повинен розчинитися повністю. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, поки маса загусне, постійно помішуючи.

Потім знімаємо з плити і ставимо сотейник у ємність з холодною водою, щоб остудити. Продовжуємо перемішувати. Тим часом холодні вершки збиваємо міксером в окремому посуді.

Беремо сито і виливаємо збиті вершки через нього в молочно-яєчну суміш. Додаємо ванільний екстракт і перемішуємо до однорідності. Переливаємо в широку форму, накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Відправляємо в морозилку на 3-4 години, але періодично відкриваємо і помішуємо масу.

Потім дістаємо і подаємо з ягодами, розтопленим шоколадом або джемом.

Фото: pixabay.com

  • Морозиво зі згущеним молоком і полуницею

Інгредієнти: вершки (480 мл), згущене молоко (380 г), полуниця (150-200 г).

Приготування:

Беремо холодні вершки і міксером збиваємо до стану крему. Додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати. Полуницю миємо під проточною водою, очищаємо від черешків. Нарізаємо дрібно і змішуємо з перебитими вершками і згущеним молоком.

Викладаємо все в форму, закриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в морозилку на 3-4 години.

Фото: pixabay.com

  • Бананове морозиво

Інгредієнти: банан (3 шт.), молоко (60 мл), ванілін (щіпка).

Приготування:

Нарізаємо банани кружечками і прибираємо в морозилку на кілька годин. Потім дістаємо, виливаємо в них молоко, додаємо дрібку ваніліну і перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Виливаємо в форму, накриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо на 1-2 години в морозилку.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати маффіни з рідкою шоколадною начинкою.
  • Читайте також на theLime, як зробити класичний пісочний торт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні