Лайм

Як приготувати ароматний глінтвейн: 3 смачні рецепти в морозні дні

Цей напій допоможе вам зігрітися навіть у найпрохолодніший день

У морозні вечори, прийшовши додому після важкого робочого дня, як ніколи хочеться відчути затишок і тепло. І якщо ви вже спробували зробити вітамінний чай з обліпихи, рекомендуємо вам звернути увагу на глінтвейн. theLime вирішив розібратися, як його зробити в домашніх умовах, і поділитися з вами простими рецептами.

Класичний глінтвейн

Інгредієнти: пляшка червоного сухого вина (1 шт.), апельсин (1 шт.), гвоздика (6 шт.), кориця (1 щіпка), аніс (1 щіпка), мускатний горіх (1 щіпка), імбир мелений (1 щіпка), мед або цукор (2-3 ст. л.), вода (100 мл).

  • До каструлі викласти всі спеції, залити невеликою кількістю води і відправити на плиту.
  • Довести до кипіння, потім проварити ще 2 хвилини, закрити кришкою і залишити на 10 хвилин, щоб спеції "розкрилися".
  • Влити в каструлю червоне вино, додати скибочки нарізаного апельсина, цукор або мед. Нагріти вино зі спеціями, але не доводити до кипіння.
  • Процідити глінтвейн і можна подавати до столу.

Фото: pixabay.com

Глінтвейн з білого вина

Інгредієнти: сухе біле вино (600 мл), вода (120 мл), апельсин (1 шт.), цукор-пісок (2-3 ст. л.), корінь імбиру (1 шт.), паличка кориці (1 шт. ), бадьян (2-3 шт.), кардамон (2-3 шт.).

  • Апельсин промити під проточною водою, нарізати дрібними скибочками.
  • У каструлю налити воду, додати спеції і апельсин. Проварити після закипання пару хвилин.
  • Додати цукор, а потім - вино. Потримати на вогні, поки не з'являться перші бульбашки - але ні в якому разі не кип'ятити.
  • Можна подавати до столу, розливши по спеціальним келихах і прикрасивши скибочкою лимона і паличкою кориці.

Фото: pixabay.com

Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти: виноградний сік (3 склянки), вода (0,5 склянки), цедра апельсина (2 ст. л.), лимонна цедра (2 ст. л.), яблуко (0,5 шт.), родзинки (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.), гвоздика (0,5 ч. л.), кардамон (щіпка), імбир (1 г).

  • Яблуко промити під проточною водою, нарізати середніми скибочками. Натерти цедру з лимона і апельсина (ці фрукти також можна нарізати скибочками і покласти в глінтвейн).
  • У велику каструлю влити воду, виноградний сік і висипати спеції. Додати лимонну цедру, нарізане яблуко і цедру апельсина.
  • Поставити каструлю на плиту, нагріти, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню.
  • Накрити кришкою і дати напою настоятися 5-10 хвилин.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповіли, як приготувати 3 легких супи для розвантаження після свят.

Читайте також на theLime про те, як зробити ароматні панкейки з медом на сніданок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також