Лайм

Що таке алкалінова дієта і як худне Вікторія Бекхем

Цієї системи харчування дотримуються чимало знаменитостей

Британська співачка, екс-учасниця популярної в 1990-ті роки групи Spice Girls і дизайнер Вікторія Бекхем вважається іконою стилю і прикладом для наслідування. У свої 47 років знаменитість чудово виглядає і може похвалитися витонченою фігурою, незважаючи на те, що вона народила 4 дітей. theLime вирішив докладніше розповісти про алкалінову дієту, якої дотримується Бекхем вже багато років і виглядає бездоганно.

Фото: instagram.com/victoriabeckham

Лужна дієта, або як її ще називають алкалінова, - це харчування з перевагою продуктів з лужним pH. Справа в тому, що в процесі перетравлення деякі продукти утворюють лужні відходи, а інші - кислотні.

pH - водневий показник, міра кислотності водних розчинів. У людському організмі в різних органах водневий показник різний, наприклад, нормальний pH крові становить близько 7,36. Якщо в харчуванні переважають кислоти, рівновага в організмі порушується, і багато важливих речовини (калій, натрій, магній) не засвоюються у повній мірі. Більш того, на думку деяких вчених, кислотне середовище більше сприяє розвитку ракових клітин. Тому шанувальники алкалінової дієти зводять до мінімуму кислоти і віддають перевагу лужним продуктам, вживаючи 80% лужних продуктів і лише 20% "кислих".

Які ж правила алкалінової дієти? По-перше, це дробове харчування - близько 5-6 прийомів їжі на день. По-друге, необхідно скоротити до мінімуму сіль, а також гостру їжу. По-третє, бажано повністю виключити газовані напої, каву і чай. А також останній прийом їжі повинен бути до 19:00.

Фото: pixabay.com

Список дозволених продуктів при алкаліновій дієті:

- курка;

- індичка;

- кролик;

- крупи: вівсяні висівки, пророщена пшениця, кіноа, бурий рис;

- бобові (сушена червона і чорна квасоля, зелена квасоля, сочевиця);

- коренеплоди (ріпа, буряк, морква);

- свіжі овочі (огірки, помідори, картопля, артишоки і т. п.).

- зелень: кріп, селера, петрушка;

- фрукти: яблука, груші, ківі, кавуни, абрикоси, персики і т.п.;

- соєве і горіхове молоко, знежирені кефір і ряжанка;

- мигдаль, фундук, фініки, насіння чіа;

- зелені водорості, хек, камбала, горбуша.

Фото: pixabay.com

Алкалінова дієта має кілька фаз. Під час першої фази, яка триває 7 днів, йде поступове звикання організму до нових принципів харчування. У цей час може погіршитися загальне самопочуття, а загальна втрата ваги може бути від 500 г до 5 кг.

Друга фаза також триває 7 днів. Саме в цей період баланс кислот і лугу в організмі повинен наблизитися до норми. Вага йде повільніше, але за тиждень можна втратити 500 г - 1,5 кг.

Третя фаза (також 7 днів) спрямована на закріплення результату. У цей період зазначають поліпшення загального стану, прилив енергії і життєвих сил. Саме тому чимало знаменитостей, в тому числі Вікторія Бекхем, намагаються дотримуватися цих правил харчування в подальшому весь час.

Фото: instagram.com/victoriabeckham

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити