Лайм

Готуємо вдома повітряні пончики в глазурі: простий рецепт до чаю

Побалуйте свою сім'ю десертом

Літо у багатьох асоціюється з холодними коктейлями і смачними десертами на терасах ресторанів. Але якщо погода зіпсувала ваші плани, не біда - все це можна організувати у себе вдома. Для цього не обов'язково випікати складний багатокомпонентний торт, як, наприклад, Червоний оксамит, а можна просто зробити пончики в глазурі. на theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування.

Інгредієнти: борошно (350-400 г), яйце (1 шт.), молоко (170-180 мл), вершкове масло (2,5 ст. л.), сухі дріжджі (1 ст. л.), вода (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), сіль (1 ч. л.), молоко (5-6 ст. л.), цукрова пудра (5 ст. л.), шоколад (60 г), "Нутелла" (2 ст. л.), олія рослинна (500 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь виставляємо вершкове масло і яйце, щоб вони були кімнатної температури. У невеликій мисці перемішуємо теплу воду і сухі дріжджі до їх повного розчинення, потім додаємо трохи підігрітого молока.

Потім всипаємо цукор, сіль, перемішуємо. Додаємо яйце і вершкове масло, які ми заздалегідь виставили, збиваємо все міксером або вручну вінчиком.

Просіваємо через сито половину борошна і знову збиваємо, потім додаємо решту просіяного борошна і перемішуємо силіконовою лопаткою.

Змащуємо миску рослинною олією і перекладаємо в неї тісто, накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником. Залишаємо його в теплому місці приблизно на годину, щоб дріжджі почали діяти, а тісто підійшло.

Робочу поверхню присипаємо борошном, акуратно викладаємо тісто, розгортаємо його в пласт. Вирізаємо за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха коло, потім всередині його ще одне коло поменше. Залишаємо тісто на столі приблизно на півгодини.

Беремо каструлю, виливаємо в неї рослинну олію і чекаємо, поки вона почне нагріватися. Обсмажуємо пончики у фритюрі до золотистої скоринки, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур для пончиків.

Для глазурі беремо "Нутеллу", змішуємо в невеликому сотейнику з 6 ч. л. молока, додаємо цукрову пудру. Доводимо суміш до кипіння, ретельно перемішуючи. Вмочуємо пончики і посипаємо подрібненими горіхами.

Шоколад дрібно ріжемо або ламаємо, додаємо в нього 2 ст. л. молока і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо пончики шоколадною глазур'ю, посипаємо різнобарвним конфеті.

Подаємо з охолоджуючим коктейлем або чашкою ароматної кави.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні