Лайм

З чим смачно приготувати пшеничну кашу: прості рецепти з овочами і м'ясом

Ця страва не відніме багато часу і сил

Якщо ви не знаєте, якою кашею урізноманітнити раціон вашої родини, а, наприклад, вівсянка по-ірландськи на сніданок вам вже порядком набридла, спробуйте приготувати щось із пшеничної каші. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів, які підійдуть на сніданок, обід і вечерю.

  • Молочна пшенична каша з гарбузом на сніданок

Інгредієнти: гарбуз (250 г), пшоно (1 склянка), молоко (500 мл), цукор, сіль, кориця.

Приготування:

Гарбуз миємо, зрізаємо шкірку, нарізаємо на акуратні скибочки приблизно 1-2 см. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб гарбуз був повністю покритий нею. Проварюємо до тих пір, поки він не розм'якне.

Потім додаємо пшоно і продовжуємо варити, періодично помішуючи. Гарбуз має розваритися, його ламаємо виделкою, щоб консистенція каші стала однорідною.

Потім доливаємо трохи молока і зменшуємо вогонь, також періодично помішуючи. Коли рідина практично повністю википить, додаємо ще трохи молока, цукор і сіль. Варимо ще хвилин 15-20.

Потім знімаємо кашу з вогню, накриваємо кришкою, загортаємо в рушник і даємо їй настоятися близько 30 хвилин. Перед подачею можна посипати меленою корицею.

Фото: pinterest.com

  • Пшенична каша з м'ясом на обід

Інгредієнти: свинина (500 г), вершкове масло (100 г), цибуля (3 шт.), морква (3 шт.), вода (3 склянки), пшенична крупа (1,5 склянки), сіль, перець, рослинна олія.

Приготування:

М'ясо миємо під проточною водою, нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю миємо, чистимо, дрібно ріжемо. Моркву миємо, чистимо і тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо на неї нарізане м'ясо. Обсмажуємо його до золотистої скоринки на сильному вогні, постійно помішуючи, потім додаємо до нього цибулю і моркву.

Заливаємо водою і проварюємо до тих пір, поки м'ясо не розм'якшиться. Потім додаємо пшеничну крупу, сіль, перець за смаком. Варимо ще 15-20 хвилин під кришкою, в самому кінці додаємо вершкове масло.

Фото: pinterest.com

  • Пшенична каша з овочами на вечерю

Інгредієнти: заморожений зелений горошок (1 склянка), корінь селери (150 г), коріандр сухий (0,5 ч. л.), крупа пшенична (240 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія оливкова Extra Virgin (4 ст. л.), морква (1 шт.), перець солодкий болгарський (1 шт.), сіль, спеції.

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники. Цибулю очищаємо, нарізаємо великими шматочками. Моркву також чистимо і нарізаємо тонкими кружечками. Розігріваємо сковороду (бажано з високими бортиками) з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю і моркву. Тушкуємо близько 15 хвилин - до прозорості лука.

Селеру і перець чистимо, нарізаємо кубиком. Заморожений горошок ополіскуємо водою. Додаємо овочі в сковороду до цибулі та моркви - тушкуємо приблизно 10 хвилин. Потім додаємо пшеничну крупу, сіль, спеції. Перемішуємо і вливаємо воду.

Накриваємо кришкою і ставимо в розігріту духовку. Готуємо при температурі 170°С близько 20-30 хвилин. Дістаємо з духовки, чекаємо, поки каша з овочами охолоне.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю