Чимало господинь експериментують з домашньою випічкою і рецептами десертів. І якщо ви вже пробували робити домашнє морозиво, приготуйте на цей раз тістечка з заварним кремом, або як їх ще називають еклери. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.
Інгредієнти: вода (190 мл), вершкове масло (100 г), пшеничне борошно (170 г), курячі яйця (5 шт.), сіль (щіпка), молоко (160 мл), цукор (100 г), ванілін (щіпка).
Приготування:
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.
У мисці змішуємо 75 г масла, воду і сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім в цю суміш додаємо 135 г борошна, ретельно перемішуємо, проварюємо на слабкому вогні до загустіння.
Знімаємо з плити і додаємо по черзі 3 яйця, збиваємо вінчиком або за допомогою кухонного комбайна. Це тісто на заварні тістечка.
Деко для запікання вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього ложкою або за допомогою шприца тісто у вигляді кульок.
Ставимо в гарячу духовку і випікаємо їх 25-30 хвилин. Ні в якому разі не відкриваємо її перші 15 хвилин, інакше тістечка "впадуть" і більше не піднімуться. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.
Тим часом готуємо заварний крем. У невеликому сотейнику змішуємо молоко з цукром і ваніліном, кип'ятимо на слабкому вогні до повного розчинення цукру.
В окремому посуді змішуємо 2 яйця і 35 г просіяного через сито борошна. Перемішуємо і вливаємо в молочну суміш.
Ставимо водяну баню і проварюємо на ній крем до загустіння, постійно перемішуючи. Потім знімаємо з вогню і додаємо 25 г масла, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.
У тістечках робимо отвори, наповнюємо їх за допомогою кондитерського мішка заварним кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.
Подаємо до чаю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома повітряні пончики в глазурі.
- Читайте також на theLime, як спекти ароматні рогалики з фруктовою начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.