Лайм

Як приготувати вдома тістечка із заварним кремом: напрочуд простий рецепт

Такі еклери сподобаються навіть гурманам

Чимало господинь експериментують з домашньою випічкою і рецептами десертів. І якщо ви вже пробували робити домашнє морозиво, приготуйте на цей раз тістечка з заварним кремом, або як їх ще називають еклери. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.

Інгредієнти: вода (190 мл), вершкове масло (100 г), пшеничне борошно (170 г), курячі яйця (5 шт.), сіль (щіпка), молоко (160 мл), цукор (100 г), ванілін (щіпка).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

У мисці змішуємо 75 г масла, воду і сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім в цю суміш додаємо 135 г борошна, ретельно перемішуємо, проварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Знімаємо з плити і додаємо по черзі 3 яйця, збиваємо вінчиком або за допомогою кухонного комбайна. Це тісто на заварні тістечка.

Деко для запікання вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього ложкою або за допомогою шприца тісто у вигляді кульок.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо їх 25-30 хвилин. Ні в якому разі не відкриваємо її перші 15 хвилин, інакше тістечка "впадуть" і більше не піднімуться. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.

Тим часом готуємо заварний крем. У невеликому сотейнику змішуємо молоко з цукром і ваніліном, кип'ятимо на слабкому вогні до повного розчинення цукру.

В окремому посуді змішуємо 2 яйця і 35 г просіяного через сито борошна. Перемішуємо і вливаємо в молочну суміш.

Ставимо водяну баню і проварюємо на ній крем до загустіння, постійно перемішуючи. Потім знімаємо з вогню і додаємо 25 г масла, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

У тістечках робимо отвори, наповнюємо їх за допомогою кондитерського мішка заварним кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.

Подаємо до чаю.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома повітряні пончики в глазурі.
  • Читайте також на theLime, як спекти ароматні рогалики з фруктовою начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину