Лайм

Готуємо вдома повітряні рогалики з сирною начинкою: простий рецепт до вихідних

Здивуйте своїх рідних

На вихідних хочеться радувати рідних незвичними стравами і смачними десертами. І якщо ви вже пробували робити рогалики з фруктовою начинкою, урізноманітніть ваше меню такою ж випічкою з сиром. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт цієї страви.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (2 склянки), яйце (1 шт.), цукор (1 ст. л.), вершкове масло (100 г), сметана (70 г), розпушувач (1 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: цукор (1 ст. л.), сир (150 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Борошно просіваємо через сито, змішуємо з нарізаним вершковим маслом.

В окремій мисці збиваємо яйце з цукром, потім додаємо цю суміш в борошно з маслом.

Додаємо розпушувач і сметану, вимішуємо густе тісто.

Для начинки змішуємо сир з цукром, добре розминаємо.

Присипаємо борошном робочу поверхню і розгортаємо тісто в тонкий круглий пласт.

Розрізаємо його на трикутники, викладаємо на кожен з них близько 1 ст. л. сирної начинки. Потім звертаємо таким чином, щоб вийшли рогалики.

Деко для запікання застилаємо пергаментним папером, а потім викладаємо на нього наші рогалики.

Розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо в неї деко з рогаликами і випікаємо близько 15-20 хвилин.

Дістаємо і чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо до чаю.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати