Для того, щоб остаточно прокинутися і увірватися в робочий ритм, необхідно повноцінно і ситно поснідати. І якщо ви вже перепробували всі варіанти омлетів, в тому числі омлет Пуляр, рекомендуємо зробити яйця Бенедикт. theLime ділиться з вами докладним рецептом його приготування.
Яйця Бенедикт - це популярна в Америці та Канаді страва, яка являє собою бутерброд із двох половинок булочки з яйцями пашот, шинкою або беконом і голландським соусом.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), бекон або шинка (2 шматочки), житній хліб або круглі булочки (2 скибочки), оцет (1 ст. л.), сіль.
Інгредієнти для голландського соусу: яєчний жовток (1 шт.), масло вершкове (50 г), вино біле сухе (1,5-2 ст. л.), сік лимонний (1 ч. л.), сіль.
Приготування:
Спочатку займемося приготуванням голландського соусу. Для цього необхідно порізати розм'якшене вершкове масло, а також взяти 1 яйце і відокремити білок від жовтка.
Візьмемо звичайну пластикову пляшку 0,5 л. Обережно разбиваємо яйце в глибоку миску, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стиснемо стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесемо горлечко до жовтка і плавно розтиснемо стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться в мисці.
Беремо невелику каструлю, кладемо в неї жовток, додаємо вино і дрібку солі. Ретельно перемішуємо вінчиком і ставимо каструлю на водяну баню. Додаємо в каструлю нарізане вершкове масло, постійно перемішуємо, поки воно повністю не розтане. Чекаємо, поки соус загусне, і знімаємо з вогню.
Даємо йому трохи охолонути, потім додаємо лимонний сік і знову перемішуємо. Голландський соус готовий. Беремо хліб і за допомогою кулінарного кільця (або звичайної чашки) вирізаємо круглі тости. Підсмажуємо їх на сковороді без масла з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім окремо підсмажуємо скибочки бекону.
Для яєць пашот необхідно взяти холодні яйця, помити їх і акуратно розбити кожне в окрему миску або піалку так, щоб не пошкодити жовток. Ставимо на плиту сотейник з водою, солимо її, додаємо 1 ст. л. оцту. Коли вода почне закипати, виливаємо яйце з миски в воду, опускаючи миску якнайнижче. Зменшуємо вогонь і варимо яйця приблизно 3-5 хвилин, потім дістаємо за допомогою шумівки.
На тарілку викладаємо обсмажений хліб, зверху - шматочок бекону, яйце пашот і поливаємо все голландським соусом. Також можна посипати нарізаною зеленню і спеціями за смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити сендвіч Монте-Крісто на сніданок.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашній майонез без консервантів і жирів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.