Лайм

Як приготувати ніжний бефстроганов на вечерю: рецепт та ідеї для гарніру

Побалуйте рідних смачною стравою

Якщо ви не знаєте, чим здивувати свою сім'ю на вечерю, а курячі нагетси з філе вам вже набридли, спробуйте зробити смачну страву з яловичини під назвою бефстроганов. theLime ділиться з вами рецептом його приготування і варіантами, з яким гарніром його подати.

Бефстроганов (від фр. Bœuf Stroganoff - "яловичина по-строгановськи"; також "Беф-Строганов", "Беф а ля Строганов", м'ясо по-строгановськи) - популярна страва, названа на честь графа Олександра Григоровича Строганова. Готується з дрібно нарізаних шматочків яловичини з соусом.

Інгредієнти: яловичина (500 г), цибуля (1 шт.), сметана (150 г), борошно (1 ст. л.), томатна паста (1 ч. л.), вода (150 мл), сіль, перець чорний.

Фото: pinterest.com

Приготування:

М'ясо промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім перекладаємо його на обробну дошку і накриваємо пакетом або харчовою плівкою. Беремо спеціальний молоток і злегка відбиваємо його.

Потім знімаємо плівку і нарізаємо м'ясо поперек волокон на тонкі скибочки (товщиною близько 5 мм), а їх в свою чергу - соломкою. Лук миємо, чистимо, нарізаємо півкільцями.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією і висипаємо на неї трохи м'яса, обсмажуємо 2-3 хвилини, постійно перевертаючи. Робити це краще невеликими порціями, щоб м'ясо лежало на поверхні сковороди в один шар. Тоді воно швидко схопиться (утворюється скоринка) і весь сік залишиться всередині, в іншому ж випадку (якщо смажити все м'ясо відразу) - воно пустить сік.

Викладаємо обсмажену частину м'яса на тарілку, займаємося рештою. Потім в тій же сковороді на олії обсмажуємо до золотистого кольору цибулю. Посипаємо її борошном, тушкуємо ще близько хвилини, потім додаємо сметану і томатну пасту. Перемішуємо, додаємо воду.

Слідом додаємо в сковороду обсмажене м'ясо, солимо, перчимо і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Якщо м'ясо - м'яке, тоді знімаємо блюдо з вогню. Якщо ні - тушкуємо ще близько 10-30 хвилин, періодично помішуючи і пробуючи. Якщо соус у процесі гасіння загусне, додаємо ще трохи води.

З яким гарніром подавати бефстроганов?

Бефстроганов ідеально поєднується із картоплею. Ви можете зробити як пюре з картоплі, так і посмажити її або зварити молоду.

Якщо у вас немає багато часу на гарнір, приготуйте спагетті. Також бефстроганов можна подати з відвареним рисом - з цим завданням відмінно впорається мультиварка.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину