На вихідних хочеться повноцінно розслабитися і не думати про важливі справи. І якщо ви вирішили провести вечір із родиною або друзями за переглядом комедії або розважального шоу, приготуйте щось із фаст-фуду. Це може бути домашня піца або курячі нагетси з хрусткою скоринкою. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: куряче філе (600 г), рослинна олія (200 мл), панірувальні сухарі (150 г), соєвий соус (70 мл), борошно (50 г), яйця (2 шт.), сушений часник (1 ч. л.), куркума (0,5 ч. л.), перець чорний мелений.
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо прожилки і хрящі. Нарізаємо поперек волокон акуратними скибочками завтовшки 1-1,5 см. В окрему миску виливаємо соєвий соус, висипаємо туди філе і залишаємо його хвилин на 30-40.
В іншій мисці з'єднуємо панірувальні сухарі з куркумою, сушеним часником і меленим чорним перцем. Все ретельно перемішуємо. Беремо ще один посуд і просіваємо туди борошно. Окремо збиваємо яйця - зробити це можна вінчиком вручну або міксером.
Беремо сковороду з високими бортиками або сотейник і виливаємо туди рослинну олію, чекаємо, поки вона підігріється. Зазначимо, що олії потрібно налити стільки, щоб воно повністю покривало шматочки курки. Замаринований шматочок курячого філе опускаємо в збиті яйця, потім обвалюємо у борошні з усіх боків, потім знову в яйцях і в самому кінці - в панірувальних сухарях.
Викладаємо кілька обвалених шматочків у фритюр і обсмажуємо до золотистої скоринки. Потім виймаємо і викладаємо на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир. Проробляємо те ж саме з рештою філе.
Подаємо з овочами і гарніром, а також з кетчупом, майонезом, сирним, кисло-солодким або будь-яким іншим соусом на ваш смак.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома угорський бограч.
- Читайте також на theLime рецепт смачних бургерів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.