Лайм

Як зробити ідеальне тісто на пельмені: рецепт і хитрощі кухні

Спробуйте зробити його на дозвіллі

У кожного з нас є блюдо, яке асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це, наприклад, ароматні пиріжки з ягодами, а у інших - домашні манти або пельмені. theLime вирішив поділитися з вами рецептом приготування ідеального тіста на пельмені, яке робили наші бабусі.

Інгредієнти: борошно пшеничне (500 г), вода (250 мл), яйце (1 шт.), cіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

В окремому посуді просіюємо борошно.

Порада: Обов'язково завжди просіюйте борошно, таким чином ви насичуєте його киснем. Плюс у борошні може бути різне сміття.

У борошно додаємо сіль, перемішуємо ложкою, потім - яйце і рослинну олію. Перемішуємо, яйце посуваємо до краю посуду, заливаємо суміш гарячою водою.

Порада: Воду кип'ятимо, а потім охолоджуємо до температури 70-75°С.

Замішуємо спочатку тісто ложкою. Починаємо перемішувати інгредієнти в мисці, збираючи їх у грудку, вимішуємо руками.

Порада: Якщо ви побачили в тісті вкраплення звареного жовтка, нічого страшного, він надалі розійдеться.

Вимішуємо тісто близько 7 хвилин.

Порада: Якщо тісто сильно липне до рук, можна додати трохи борошна.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо хвилин на 20-30. Це потрібно для того, щоб набухла клейковина - саме вона робить тісто гнучким і еластичним.

Готове тісто на пельмені поділяємо на кілька рівних шматків. Кожен шматок розгортаємо в довгу ковбаску, ножем розрізаємо її на однакові відрізки приблизно 1-1,5 см. Обвалюємо кожен у борошні, а потім розгортаємо качалкою в невеликий коржик. Потім готуємо начинку і починаємо ліпити пельмені.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні