У кожного з нас є блюдо, яке асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це, наприклад, ароматні пиріжки з ягодами, а у інших - домашні манти або пельмені. theLime вирішив поділитися з вами рецептом приготування ідеального тіста на пельмені, яке робили наші бабусі.
Інгредієнти: борошно пшеничне (500 г), вода (250 мл), яйце (1 шт.), cіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
В окремому посуді просіюємо борошно.
Порада: Обов'язково завжди просіюйте борошно, таким чином ви насичуєте його киснем. Плюс у борошні може бути різне сміття.
У борошно додаємо сіль, перемішуємо ложкою, потім - яйце і рослинну олію. Перемішуємо, яйце посуваємо до краю посуду, заливаємо суміш гарячою водою.
Порада: Воду кип'ятимо, а потім охолоджуємо до температури 70-75°С.
Замішуємо спочатку тісто ложкою. Починаємо перемішувати інгредієнти в мисці, збираючи їх у грудку, вимішуємо руками.
Порада: Якщо ви побачили в тісті вкраплення звареного жовтка, нічого страшного, він надалі розійдеться.
Вимішуємо тісто близько 7 хвилин.
Порада: Якщо тісто сильно липне до рук, можна додати трохи борошна.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо хвилин на 20-30. Це потрібно для того, щоб набухла клейковина - саме вона робить тісто гнучким і еластичним.
Готове тісто на пельмені поділяємо на кілька рівних шматків. Кожен шматок розгортаємо в довгу ковбаску, ножем розрізаємо її на однакові відрізки приблизно 1-1,5 см. Обвалюємо кожен у борошні, а потім розгортаємо качалкою в невеликий коржик. Потім готуємо начинку і починаємо ліпити пельмені.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні домашні манти.
- Читайте також на theLime рецепт лінивих біляшів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.