Лайм

Готуємо вдома шоколадний трайфл: простий рецепт десерту

Цей десерт точно стане вашим улюбленим

Якщо ви хочете порадувати своїх рідних незвичним десертом, а рецепти різноманітних кексів і млинців вам вже порядком набридли, спробуйте зробити шоколадний трайфл. theLime вирішив розповісти вам, як його приготувати.

Трайфл - це страва англійської кухні, що представляє собою десерт із бісквітного тіста з заварним кремом, фруктовим соком або желе і збитими вершками. Перераховані інгредієнти, як правило, розташовані в трайфлі пошарово.

Інгредієнти для бісквіта: розпушувач (1 ч. л.), яйця (3 шт.), борошно (70 г), какао-порошок (30 г), цукор (100 г).

Інгредієнти для крему: цукрова пудра (50-100 г), вершки 33-35% (300 мл), сир (200 г).

Інгредієнти для шоколадної глазурі: вершки 33-35% (190 мл), шоколад (200 г).

Інгредієнти для прикрашання: малина (100 г), ожина (100 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для початку зробимо бісквіт. Беремо миску, розбиваємо в неї яйця, додаємо цукор. Збиваємо вінчиком або міксером до тих пір, поки не з'явиться біла піна.

Борошно просіваємо через сито, змішуємо з какао і розпушувачем. Поступово додаємо сухі інгредієнти в збиту яєчну суміш. Продовжуємо збивати вінчиком або міксером на низькій швидкості.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто на неї і ставимо в розігріту до 180°С духовку. Випікаємо близько 20-30 хвилин - перевірити готовність можна зубочисткою.

Потім дістаємо корж і викладаємо його на решітку або пергамент, щоб він охолов.

Для приготування крему беремо холодні вершки і починаємо їх збивати на маленькій швидкості близько 5 хвилин. Як тільки вершки починають ставати густішими, додаємо цукрову пудру, а потім вже сир, все перемішуємо до однорідності. Також у крем можна додати згущене молоко або ванільний цукор.

Беремо посуд, в який будемо викладати шарами наш десерт. Для цього можна взяти невеликі креманки або склянки і зробити порційні десерти, або ж велику скляну форму з високими бортиками.

Бісквіт рвемо на шматочки руками або нарізаємо ножем, викладаємо на низ, слідом додаємо шар крему. Зазначимо, що коржі можна попередньо просочити у вині або фруктовому соку, якщо у вас є час на це. Ставимо заготовку в морозильну камеру і робимо шоколадну глазур.

У невеликому сотейнику змішуємо вершки і шоколад, ставимо на плиту і підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розтане. Знімаємо з вогню.

Даємо їй трохи охолонути - хвилин 5, потім поливаємо нею наш десерт, який потрібно попередньо витягнути з холодильника. Зверху можна прикрасити ягодами або горіхами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла