Лайм

Як приготувати ароматний кекс у мікрохвильовці: простий рецепт до чаю

Це дуже швидко та смачно

На вихідних можна дозволити собі неспішно встати і приготувати незвичний сніданок для всієї родини. І якщо ви вже пробували робити шоколадні млинці, на цей урізноманітніть своє меню ароматними кексами, які можна зробити в мікрохвильовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: пшеничне борошно (4 ст. л.), цукор (4 ст. л.), какао-порошок (1 ст. л.), розпушувач (0,25 ч. л.), сіль, яйця (1 шт. ), молоко (3 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Як приготувати кекс у мікрохвильовці:

Борошно просіваємо через сито, щоб наситити його повітрям і щоб випічка в результаті вийшла повітряною. Змішуємо в мисці або склянці всі сухі інгредієнти, перемішуємо. Додаємо до них молоко. Потім в отриману суміш додаємо рослинну олію.

В окремій мисці злегка збиваємо яйце і теж додаємо в миску або чашку. Все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Чашку, в якій будемо випікати кекс, змащуємо всередині олією. Зазначимо, що необхідно брати посуд, який можна використовувати в мікрохвильовій печі.

Виливаємо в чашку рідке тісто, заповнивши дві третини всього обсягу. Ставимо в мікрохвильову піч і випікаємо 1-2 хвилини (потужність близько 750 Вт).

Ось і все - шоколадний кекс готовий! Зверху можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом або прикрасити збитими вершками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні