Вечеря - це час, коли за великим столом збирається вся родина, і кожен розповідає за неспішною трапезою, як пройшов його день. І якщо ви вже пробували робити ніжний бефстроганов на вечерю, на цей раз урізноманітніть своє меню іншими стравами з яловичини. theLime ділиться з вами найпростішими рецептами.
- Пряна яловичина з картоплею та морквою
Інгредієнти: картопля (6-7 шт.), морква (450 г), вода (1 склянка), яловича вирізка (700-900 г), сушений часник (1 ч. л.), перець, сіль.
Приготування:
Картоплю і моркву миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Картоплю нарізаємо на четвертинки, а моркву - кружечками.
М'ясо також заздалегідь промиваємо під водою, маринуємо в спеціях (якщо є час), а потім перев'язуємо кулінарною ниткою для створення необхідної форми.
На дно форми для випічки виливаємо воду, кладемо м'ясо жиром вгору. Навколо нього викладаємо овочі, солимо і перчимо їх. Розігріваємо духовку до 175°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько години.
Перед подачею знімаємо з м'яса кулінарну нитку.
- Яловичина з овочами в мультиварці
Інгредієнти: яловичина (600 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), стебло селери (2 шт.), морква (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), вода (300 мл ), спеції.
Приготування:
Яловичину миємо під водою, нарізаємо на невеликі шматочки. Моркву і селеру також промиваємо, чистимо, ріжемо. Часник і цибулю чистимо від лушпиння, часник дрібно рубаємо, а цибулю ріжемо півкільцями.
Наливаємо на дно мультиварки трохи рослинної олії та обсмажуємо яловичину на режимі "Жарка" (або "Випічка") з відкритою кришкою близько 10 хвилин. Періодично помішуємо м'ясо.
Потім додаємо цибулю, часник, моркву, селеру. Заливаємо все водою і томатною пастою. Ставимо режим "Гасіння" на 1,5-2 години, поки м'ясо не стане м'яким.
- Яловичина з сиром
Інгредієнти: яловича вирізка (500 г), цибуля (2 шт.), твердий сир (140 г), молоко (300 мл), майонез (3 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Яловичину миємо, нарізаємо як на відбивні. Якщо є час - кладемо в пакет і відбиваємо спеціальним молотком. Додаємо спеції.
Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Сир тремо на крупній терці, а молоко змішуємо з майонезом в окремій ємності. Деко для запікання змащуємо олією, викладаємо на нього шматочки яловичини в один шар.
Потім - шар цибулі, сир і зверху поливаємо соусом. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі близько 170-180°С годину.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома ліниві біляші.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну начинку для домашньої піци.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.