Лайм

Що приготувати з яловичини: 3 прості та смачні рецепти на вечерю

Ці страви вийдуть навіть у недосвідченої господині

Вечеря - це час, коли за великим столом збирається вся родина, і кожен розповідає за неспішною трапезою, як пройшов його день. І якщо ви вже пробували робити ніжний бефстроганов на вечерю, на цей раз урізноманітніть своє меню іншими стравами з яловичини. theLime ділиться з вами найпростішими рецептами.

  • Пряна яловичина з картоплею та морквою

Інгредієнти: картопля (6-7 шт.), морква (450 г), вода (1 склянка), яловича вирізка (700-900 г), сушений часник (1 ч. л.), перець, сіль.

Приготування:

Картоплю і моркву миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Картоплю нарізаємо на четвертинки, а моркву - кружечками.

М'ясо також заздалегідь промиваємо під водою, маринуємо в спеціях (якщо є час), а потім перев'язуємо кулінарною ниткою для створення необхідної форми.

На дно форми для випічки виливаємо воду, кладемо м'ясо жиром вгору. Навколо нього викладаємо овочі, солимо і перчимо їх. Розігріваємо духовку до 175°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько години.

Перед подачею знімаємо з м'яса кулінарну нитку.

Фото: pinterest.com

  • Яловичина з овочами в мультиварці

Інгредієнти: яловичина (600 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), стебло селери (2 шт.), морква (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), вода (300 мл ), спеції.

Приготування:

Яловичину миємо під водою, нарізаємо на невеликі шматочки. Моркву і селеру також промиваємо, чистимо, ріжемо. Часник і цибулю чистимо від лушпиння, часник дрібно рубаємо, а цибулю ріжемо півкільцями.

Наливаємо на дно мультиварки трохи рослинної олії та обсмажуємо яловичину на режимі "Жарка" (або "Випічка") з відкритою кришкою близько 10 хвилин. Періодично помішуємо м'ясо.

Потім додаємо цибулю, часник, моркву, селеру. Заливаємо все водою і томатною пастою. Ставимо режим "Гасіння" на 1,5-2 години, поки м'ясо не стане м'яким.

Фото: pinterest.com

  • Яловичина з сиром

Інгредієнти: яловича вирізка (500 г), цибуля (2 шт.), твердий сир (140 г), молоко (300 мл), майонез (3 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Яловичину миємо, нарізаємо як на відбивні. Якщо є час - кладемо в пакет і відбиваємо спеціальним молотком. Додаємо спеції.

Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Сир тремо на крупній терці, а молоко змішуємо з майонезом в окремій ємності. Деко для запікання змащуємо олією, викладаємо на нього шматочки яловичини в один шар.

Потім - шар цибулі, сир і зверху поливаємо соусом. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі близько 170-180°С годину.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні