Лайм

Як приготувати смачну окрошку на айрані: детальний рецепт і поради

Куди ж без вітамінної окрошки жарким літом

Існує безліч варіантів, як приготувати окрошку: блюдо по-своєму буде смачним на березовому квасі зі сметаною, але й дуже цікавим на айрані (як його приготувати в домашніх умовах - читайте тут). Напій додасть окрошці ситності та ароматної нотки кисломолочного продукту. Давайте-но розберемо рецепт.

Для приготування окрошки нам знадобляться: варені яйця (2-3 шт), свіжі огірки (2-3 шт), зелена цибуля (1 пучок), докторська ковбаса або шинка (400 г), редиска (400 г), відварна картопля (4 -5 шт), сіль та зелень (за смаком).

Фото: Instagram / @ andrey.zadorozhnyy

Як приготувати окрошку на айрані:

Наріжте відварну картоплю дрібними кубиками. Порубати дрібно огірки, редис, цибулю, ковбасу та яйця. За бажанням додайте нарізану зелень - найбільш смачними будуть петрушка та кріп.

Ретельно перемішайте весь вміст. Краще - дерев'яною лопаткою, щоб не пам'ятають інгредієнти і не зробити з них кашу. Розподіліть масу по порціях.

Залийте кожну порцію прохолодним айраном, посоліть та поперчіть за смаком. Подавати окрошку варто зі свіжим хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні