Існує безліч варіантів, як приготувати окрошку: блюдо по-своєму буде смачним на березовому квасі зі сметаною, але й дуже цікавим на айрані (як його приготувати в домашніх умовах - читайте тут). Напій додасть окрошці ситності та ароматної нотки кисломолочного продукту. Давайте-но розберемо рецепт.

Для приготування окрошки нам знадобляться: варені яйця (2-3 шт), свіжі огірки (2-3 шт), зелена цибуля (1 пучок), докторська ковбаса або шинка (400 г), редиска (400 г), відварна картопля (4 -5 шт), сіль та зелень (за смаком).

picture Фото: Instagram / @ andrey.zadorozhnyy

Як приготувати окрошку на айрані:

Наріжте відварну картоплю дрібними кубиками. Порубати дрібно огірки, редис, цибулю, ковбасу та яйця. За бажанням додайте нарізану зелень - найбільш смачними будуть петрушка та кріп.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ретельно перемішайте весь вміст. Краще - дерев'яною лопаткою, щоб не пам'ятають інгредієнти і не зробити з них кашу. Розподіліть масу по порціях.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Залийте кожну порцію прохолодним айраном, посоліть та поперчіть за смаком. Подавати окрошку варто зі свіжим хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.