Існує безліч варіантів, як приготувати окрошку: блюдо по-своєму буде смачним на березовому квасі зі сметаною, але й дуже цікавим на айрані (як його приготувати в домашніх умовах - читайте тут). Напій додасть окрошці ситності та ароматної нотки кисломолочного продукту. Давайте-но розберемо рецепт.
Для приготування окрошки нам знадобляться: варені яйця (2-3 шт), свіжі огірки (2-3 шт), зелена цибуля (1 пучок), докторська ковбаса або шинка (400 г), редиска (400 г), відварна картопля (4 -5 шт), сіль та зелень (за смаком).
Як приготувати окрошку на айрані:
Наріжте відварну картоплю дрібними кубиками. Порубати дрібно огірки, редис, цибулю, ковбасу та яйця. За бажанням додайте нарізану зелень - найбільш смачними будуть петрушка та кріп.
Ретельно перемішайте весь вміст. Краще - дерев'яною лопаткою, щоб не пам'ятають інгредієнти і не зробити з них кашу. Розподіліть масу по порціях.
Залийте кожну порцію прохолодним айраном, посоліть та поперчіть за смаком. Подавати окрошку варто зі свіжим хлібом.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну начинку для домашньої піци з простих інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.