Лайм

Готуємо вдома ситний щавлевий борщ: детальний рецепт української кухні

Ця страва у багатьох асоціюється з літом

Влітку завжди хочеться якогось різноманіття. І мова йде не тільки про зміну гардероба, але і про гастрономічні пристрасті. І якщо ви вже пробували робити м'ясну солянку, на цей раз рекомендуємо урізноманітнити ваш раціон щавлевим борщем. theLime підготував для вас найсмачніший рецепт його приготування.

Інгредієнти: свинина (500 г), перець горошком (4-5 шт.), лавровий лист (2 шт.), картопля (2-3 шт.), морква (1 шт.),цибуля (1 шт.), щавель (1 пучок), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), зелена цибуля, кріп, петрушка, перець, вершкове масло або рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування зеленого борщу нам знадобиться смачний і наваристий м'ясний бульйон. М'ясо промиваємо під проточною водою, потім нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою і ставимо на плиту.

Коли вода закипить, зливаємо її, промиваємо м'ясо і заливаємо свіжою порцією води. Знову чекаємо, поки м'ясо закипить, потім додаємо в каструлю перець горошком і лавровий лист (за бажанням). Варимо бульйон 30-40 хвилин, якщо в процесі утворюється піна, знімаємо її ложкою. Якщо бульйон став мутний, перед тим як класти в нього овочі, проціджуємо через сито. Можна додати до нього кип'яченої води.

Готуємо овочі: промиваємо під проточною водою картоплю, моркву, цибулю, щавель, зелень. Чистимо картоплю і ріжемо її середнім кубиком. Додаємо її в готовий бульйон і варимо близько 10-15 хвилин.

У той же час ставимо варити в окремій каструлі курячі яйця (10 хвилин після закипання). Моркву і цибулю чистимо, моркву тремо на терці, а цибулю дрібно ріжемо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо пару хвилин, потім додаємо в бульйон з картоплею.

Щавель нарізаємо і додаємо в борщ. Слідом додаємо й іншу нарізану зелень. Солимо, перчимо, проварюємо ще 1-2 хвилини. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо супу настоятися 15-20 хвилин.

Тим часом варені яйця заливаємо холодною водою, чекаємо, поки вони охолонуть. Потім очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо кубиком. Подаємо суп у тарілках, додавши в кожну трохи яєць і сметани.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні