Чимало людей любить літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів. Їх можна не тільки вживати в якості перекусів, але і пекти з них пироги і робити смачні заготовки на зиму. І якщо ви вже пробували закривати полуничне варення, на цей раз зробіть джем із цієї ягоди. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом, на який у вас піде мінімум часу і зусиль.
Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (1 кг), лимонна кислота (0,5 ч. л.).
Приготування:
Перш за все видаляємо з ягід зелені хвостики, або як їх ще називають плодоніжки.
Полуницю ретельно промиваємо під проточною водою. Це можна зробити навіть кілька разів, так як в ній може бути багато піску або землі. Потім викладаємо її на паперові рушники (або звичайний чистий рушник), щоб увібралася зайва волога.
Пересипаємо полуницю в досить велику каструлю, засипаємо цукром. Залишаємо так на 1,5-2 години, щоб ягоди пустили сік.
Через зазначений проміжок часу додаємо в ягоди лимонну кислоту і перебиваємо блендером до стану пюре. Ставимо каструлю з перетертою полуницею на вогонь, доводимо до кипіння, перемішуємо, проварюємо близько 5 хвилин. Якщо в процесі утворюється піна, знімаємо її дерев'яною ложкою або силіконовою лопаткою.
Потім вимикаємо вогонь і чекаємо, поки ця маса повністю охолоне. Після повторюємо процедуру ще 2 рази - проварюємо 5 хвилин, потім чекаємо, поки охолоне, і т. д. Таким чином активний час приготування джему, що вимагає вашої участі, займе всього близько 15 хвилин.
Перед тим, як розливати гарячий джем по банкам, слід простерилізувати їх і кришки. Це можна зробити як на водяній бані, так і в мікрохвильовці чи духовці.
Розливаємо гарячий джем по банкам, закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і щільно укутуємо ковдрою.
Цей джем можна подавати до чаю, сиру, запіканок, а також пекти з ним пироги і торти.
- Раніше ми розповіли, як зробити ароматний пиріг із полуницею.
- Читайте також на theLime, як замаринувати печериці на осінь.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.