Лайм

Готуємо вдома класичний соус песто: покроковий рецепт і варіанти застосування

Цей соус допоможе урізноманітнити смак звичних страв

Літо - час для сміливих експериментів. І якщо ви вже пробували робити домашню піцу з томатним соусом власного приготування, саме час зробити яскравий і смачний соус песто. theLime ділиться з вами його рецептом і варіантами, в які страви його можна додати.

Інгредієнти: базилік (1 пучок), пармезан або інший твердий сир (50 г), часник (3 зубчики), кедрові горішки (30 г), оливкова олія (100-150 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Базилік ретельно промиваємо в холодній воді, відокремлюємо листя від стебел. Викладаємо його на паперові рушники, щоб добре увібралася зайва волога.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо крупно, а сир тремо на терці.

Горіхи можна злегка підсмажити на сковороді без олії.

У чашу блендера викладаємо частину листя базиліка, горіхи, натертий сир і часник. Додаємо в суміш 2-3 ст. л. оливкової олії та починаємо перебивати. Потім кладемо базилік,що залишився, і ще трохи олії. Повинна вийти однорідна маса.

До слова, якщо у вас немає базиліка або ви не любите цю зелень, її можна замінити кінзою і петрушкою у співвідношенні 2:1. Або ж спробувати урізноманітнити соус песто, перебивши в блендері шпинат і базилік.

Також сир пармезан можна замінити будь-яким іншим сиром, але тоді в соус потрібно буде додати трохи солі.

Ще один варіант - соус песто можна спробувати зробити з іншими горіхами (мигдаль, волоський, фундук) і навіть насінням (льону, гарбуза, соняшнику, кунжуту).

Фото: pixabay.com

Варіанти застосування соусу песто в стравах:

    1. Зробити брускетти з соусом песто і сиром рікотта.

    2. Додати соус до готових спагетті, лазаньї, омлету, яєчні, яєць пашот.

    3. Подати відварений рис з соусом песто, фетою і кедровими горішками.

    4. Соус песто також відмінно підійде до риби, креветок та інших морепродуктів.

    5. Урізноманітнити традиційну піцу, замінивши томатний соус на песто.

    6. Зробити з ним роли з лаваша.

    7. Заправити соусом песто ваш улюблений овочевий салат.

    8. Додати ложку соусу в суп, наприклад, мінестроне.

    9. Зробити запіканку з помідорів і баклажанів із соусом песто.

    10. Подати соус песто до картоплі фрі.

    Фото: pixabay.com

Раніше ми розповіли, як приготувати і не зіпсувати соус бешамель.

Читайте також на theLime, як зробити домашній майонез без консервантів і жирів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні