Літо - час для сміливих експериментів. І якщо ви вже пробували робити домашню піцу з томатним соусом власного приготування, саме час зробити яскравий і смачний соус песто. theLime ділиться з вами його рецептом і варіантами, в які страви його можна додати.
Інгредієнти: базилік (1 пучок), пармезан або інший твердий сир (50 г), часник (3 зубчики), кедрові горішки (30 г), оливкова олія (100-150 мл).
Приготування:
Базилік ретельно промиваємо в холодній воді, відокремлюємо листя від стебел. Викладаємо його на паперові рушники, щоб добре увібралася зайва волога.
Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо крупно, а сир тремо на терці.
Горіхи можна злегка підсмажити на сковороді без олії.
У чашу блендера викладаємо частину листя базиліка, горіхи, натертий сир і часник. Додаємо в суміш 2-3 ст. л. оливкової олії та починаємо перебивати. Потім кладемо базилік,що залишився, і ще трохи олії. Повинна вийти однорідна маса.
До слова, якщо у вас немає базиліка або ви не любите цю зелень, її можна замінити кінзою і петрушкою у співвідношенні 2:1. Або ж спробувати урізноманітнити соус песто, перебивши в блендері шпинат і базилік.
Також сир пармезан можна замінити будь-яким іншим сиром, але тоді в соус потрібно буде додати трохи солі.
Ще один варіант - соус песто можна спробувати зробити з іншими горіхами (мигдаль, волоський, фундук) і навіть насінням (льону, гарбуза, соняшнику, кунжуту).
Варіанти застосування соусу песто в стравах:
1. Зробити брускетти з соусом песто і сиром рікотта.
2. Додати соус до готових спагетті, лазаньї, омлету, яєчні, яєць пашот.
3. Подати відварений рис з соусом песто, фетою і кедровими горішками.
4. Соус песто також відмінно підійде до риби, креветок та інших морепродуктів.
5. Урізноманітнити традиційну піцу, замінивши томатний соус на песто.
6. Зробити з ним роли з лаваша.
7. Заправити соусом песто ваш улюблений овочевий салат.
8. Додати ложку соусу в суп, наприклад, мінестроне.
9. Зробити запіканку з помідорів і баклажанів із соусом песто.
10. Подати соус песто до картоплі фрі.
Раніше ми розповіли, як приготувати і не зіпсувати соус бешамель.
Читайте також на theLime, як зробити домашній майонез без консервантів і жирів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.