Скільки років існує окрошка, стільки вже є варіантів її приготування. Раніше ми ділилися надійним рецептом окрошки на айрані, при цьому не менш популярним залишається варіант прохолодного страви на сироватці. Як же його приготувати.
Зберемо всі необхідні інгредієнти: варену ковбасу або шинку (200 г), яйця (5 шт), картоплю (5 шт), редис (200 г), огірки (2 шт), сироватку (2 л), кефір (500 мл), мінеральну воду з газом (300 мл), сметану, зелень та сіль - за смаком.
Як приготувати окрошку на сироватці:
Спершу відваріть яйця та картоплю в мундирах. Дайте їм охолонути, після чого наріжте кубиками. Далі ріжемо ковбасу та овочі. Шаткуємо зелень.
Нарізані інгредієнти перекладіть до просторої каструлі та заправте сметаною. Після цього додаємо сироватку, кефір і мінеральну воду. Солимо, перчимо та заправляємо зеленню за бажанням.
Ретельно перемішайте отриману масу, спробуйте на сіль. Перед подачею на стіл дайте окрошці постояти з півгодини в холодильнику - вона буде значно смачнішою у холодному стані.
І не забудьте про свіжий хліб з хрусткою скоринкою.
- Читайте також на theLime, як і з чого приготувати цього літа смачний зелений борщ - покроковий рецепт і поради.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.