Скільки років існує окрошка, стільки вже є варіантів її приготування. Раніше ми ділилися надійним рецептом окрошки на айрані, при цьому не менш популярним залишається варіант прохолодного страви на сироватці. Як же його приготувати.

Зберемо всі необхідні інгредієнти: варену ковбасу або шинку (200 г), яйця (5 шт), картоплю (5 шт), редис (200 г), огірки (2 шт), сироватку (2 л), кефір (500 мл), мінеральну воду з газом (300 мл), сметану, зелень та сіль - за смаком.

Фото: Instagram / @nastena_stasy

Як приготувати окрошку на сироватці:

Спершу відваріть яйця та картоплю в мундирах. Дайте їм охолонути, після чого наріжте кубиками. Далі ріжемо ковбасу та овочі. Шаткуємо зелень.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Нарізані інгредієнти перекладіть до просторої каструлі та заправте сметаною. Після цього додаємо сироватку, кефір і мінеральну воду. Солимо, перчимо та заправляємо зеленню за бажанням.

Ретельно перемішайте отриману масу, спробуйте на сіль. Перед подачею на стіл дайте окрошці постояти з півгодини в холодильнику - вона буде значно смачнішою у холодному стані.

І не забудьте про свіжий хліб з хрусткою скоринкою.

  • Читайте також на theLime, як і з чого приготувати цього літа смачний зелений борщ - покроковий рецепт і поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.