Лайм

Як зробити смачну окрошку на сироватці: найпростіший рецепт і поради

Подавайте блюдо прохолодним

Скільки років існує окрошка, стільки вже є варіантів її приготування. Раніше ми ділилися надійним рецептом окрошки на айрані, при цьому не менш популярним залишається варіант прохолодного страви на сироватці. Як же його приготувати.

Зберемо всі необхідні інгредієнти: варену ковбасу або шинку (200 г), яйця (5 шт), картоплю (5 шт), редис (200 г), огірки (2 шт), сироватку (2 л), кефір (500 мл), мінеральну воду з газом (300 мл), сметану, зелень та сіль - за смаком.

Фото: Instagram / @nastena_stasy

Як приготувати окрошку на сироватці:

Спершу відваріть яйця та картоплю в мундирах. Дайте їм охолонути, після чого наріжте кубиками. Далі ріжемо ковбасу та овочі. Шаткуємо зелень.

Нарізані інгредієнти перекладіть до просторої каструлі та заправте сметаною. Після цього додаємо сироватку, кефір і мінеральну воду. Солимо, перчимо та заправляємо зеленню за бажанням.

Ретельно перемішайте отриману масу, спробуйте на сіль. Перед подачею на стіл дайте окрошці постояти з півгодини в холодильнику - вона буде значно смачнішою у холодному стані.

І не забудьте про свіжий хліб з хрусткою скоринкою.

  • Читайте також на theLime, як і з чого приготувати цього літа смачний зелений борщ - покроковий рецепт і поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину