Лайм

Як зробити смачну окрошку на сироватці: найпростіший рецепт і поради

Подавайте блюдо прохолодним

Скільки років існує окрошка, стільки вже є варіантів її приготування. Раніше ми ділилися надійним рецептом окрошки на айрані, при цьому не менш популярним залишається варіант прохолодного страви на сироватці. Як же його приготувати.

Зберемо всі необхідні інгредієнти: варену ковбасу або шинку (200 г), яйця (5 шт), картоплю (5 шт), редис (200 г), огірки (2 шт), сироватку (2 л), кефір (500 мл), мінеральну воду з газом (300 мл), сметану, зелень та сіль - за смаком.

Фото: Instagram / @nastena_stasy

Як приготувати окрошку на сироватці:

Спершу відваріть яйця та картоплю в мундирах. Дайте їм охолонути, після чого наріжте кубиками. Далі ріжемо ковбасу та овочі. Шаткуємо зелень.

Нарізані інгредієнти перекладіть до просторої каструлі та заправте сметаною. Після цього додаємо сироватку, кефір і мінеральну воду. Солимо, перчимо та заправляємо зеленню за бажанням.

Ретельно перемішайте отриману масу, спробуйте на сіль. Перед подачею на стіл дайте окрошці постояти з півгодини в холодильнику - вона буде значно смачнішою у холодному стані.

І не забудьте про свіжий хліб з хрусткою скоринкою.

  • Читайте також на theLime, як і з чого приготувати цього літа смачний зелений борщ - покроковий рецепт і поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні