Лайм

Варимо вдома легкий компот із полуниці: простий рецепт і поради

Такий напій чудово втамує спрагу в спекотний день

Літо - найбільш спекотна пора року. І найчастіше в жаркий літній день хочеться лише одного - втамувати спрагу і відчути прохолоду. Якщо ви вже пробували робити різний смузі та молочні коктейлі з полуницею, радимо вам також спробувати зварити полуничний компот, який чудово впорається з цим завданням. theLime підібрав для вас перевірений рецепт і поради щодо приготування.

Інгредієнти: полуниця (3 склянки), вода (3 л), цукор (200-250 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Полуницю ретельно перебираємо, щоб не було зіпсованих ягід. Промиваємо її під проточною водою - це можна зробити навіть кілька разів, щоб вимити весь пісок і залишки землі.

Відкидаємо полуницю на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Видаляємо у ягід зелені хвостики, які також називають плодоніжками.

Порада: Можна відразу засипати чисту полуницю цукром і почекати 15-20 хвилин, поки вона пустить сік, а потім варити з неї компот.

Беремо велику каструлю - близько 3-4 л. Викладаємо в неї очищені ягоди і повністю заливаємо їх відфільтрованою водою.

Порада: Щоб урізноманітнити звичний смак в полуничний компот можна додати нарізані стебла ревеню.

Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки вода закипить. Потім додаємо цукор і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Кип'ятимо 5-10 хвилин, потім вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою, щоб він настоявся. Чекаємо, поки компот охолоне, а потім ставимо його в холодильник.

Порада: Зберігати такий компот можна прямо в тій же каструлі, в якій він був приготований, в холодильнику близько 2-3 днів.

Подаємо холодний компот і насолоджуємося напоєм.

Порада: Перед подачею у напій можна покласти декілька гілочок м'яти, колотий лід або розбавити його холодною мінеральною водою.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, що таке Апероль Шприц та як його приготувати в домашніх умовах.
  • Читайте також на theLime, як зробити молочні коктейлі з морозивом і сиропами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти