Лайм

Готуємо легкі вареники з ягодами на пару: класичний рецепт літа

Цю страву можна приготувати в мультиварці

Влітку хочеться спробувати все найсмачніше. І якщо ви вже робили вареники з полуницею, радимо вам приготувати вареники з різними ягодами. До того ж їх можна приготувати на пару, наприклад, в мультиварці. theLime вирішив поділитися з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (750 г), сода (1 ч. л. з гіркою), сіль (0,5 ч. л.), цукор (2 ст. л.), кефір (500 мл).

Інгредієнти для начинки: ягоди на ваш смак (чорниця, смородина, полуниця - всього близько 0,5 кг), цукор (4-5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску просіваємо через сито борошно, додаємо до нього сіль, цукор і соду, перемішуємо. Робимо в ньому поглиблення і вливаємо кефір, швидко розмішуємо цю суміш ложкою. Потім продовжуємо вимішувати тісто для вареників на пару руками.

Присипаємо робочу поверхню невеликою кількістю борошна і продовжуємо вимішувати тісто. Коли тісто вже практично не буде липнути до рук, загортаємо його в харчову плівку і даємо йому відпочити хвилин 10-20.

Тим часом готуємо ягоди. Якщо це полуниця, промиваємо її і очищаємо від зелених хвостиків, якщо вишня - виймаємо кісточки, якщо червона смородина - очищаємо від гілочок, якщо чорниця - також промиваємо і викладаємо на паперові рушники.

На присипану борошном поверхню викладаємо тісто, розтягуємо його руками, а потім розгортаємо дерев'яною качалкою в пласт товщиною 3-5 мм.

Склянкою або кулінарним кільцем вирізаємо однакові по діаметру кружечки. У центр кожного з них висипаємо трохи цукру, потім викладаємо ягоди. Піднімаючи два краю вгору, защипуємо вареник і скріплюємо його. Проробляємо те ж саме з рештою тіста і начинкою.

До чаші мультиварки або пароварки наливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить. Встановлюємо пластиковий піддон з отворами і викладаємо на нього вареники. Вареники на пару готуються близько 7-10 хвилин.

Перекладаємо в тарілку і змащуємо вершковим маслом. Подаємо до столу зі сметаною.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома натуральний джем із полуниці.
  • Читайте також на theLime, як зробити в домашніх умовах соус песто.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу