Поки в самому розпалі сезон полуниці, потрібно спробувати зробити з цією ягодою максимум різноманітних страв. І якщо ви вже пекли ароматний пиріг, на цей раз радимо приготувати вареники з полуницею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для тіста: борошно (600 г), яйце (1 шт.), цукор (1 щіпка), сіль (2 щіпки), вода (250 мл), рослинна олія (120 г).
Інгредієнти для начинки: полуниця (500 г), цукор (150 г).
Приготування:
Полуницю промиваємо під проточною водою кілька разів, щоб вимити з неї пісок. Видаляємо зелені хвостики. Якщо полуниця досить велика, ріжемо її навпіл або дрібніше.
В окрему миску просіваємо борошно через сито, щоб наситити його киснем. Також це потрібно для того, щоб в тісто не потрапило всіляке сміття з пакета з борошном.
Додаємо до борошна трохи цукру і солі, перемішуємо.
Кип'ятимо воду і додаємо до борошна склянку води, потім розмішуємо тісто ложкою. Нічого страшного, якщо тісто візьметься грудочками, пізніше воно розійдеться.
Чекаємо, поки борошно з окропом злегка охолонуть, а потім вбиваємо до них 1 яйце, розмішуємо. Слідом вливаємо всю рослинну олію і починаємо вимішувати тісто руками до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Розкачуємо тісто дерев'яною качалкою в пласт товщиною 4-5 мм. Беремо келих або кулінарне кільце і вирізаємо з тіста кружечки. На кожен із них викладаємо полуницю і посипаємо чайною ложкою цукру.
Защипуємо краю, формуючи вареник. Проробляємо те ж саме з рештою тіста і начинкою.
Беремо каструлю, наливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить. Солимо її і викладаємо в киплячу воду вареники. Варимо близько 5-7 хвилин, потім виймаємо. Чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо до столу зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома натуральний джем із полуниці.
- Читайте також на theLime про 5 літніх напоїв із полуниці, які готуються за 5 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.