Лайм

Печемо вдома ароматні круасани з полуницею: покроковий рецепт

Цей десерт дуже полюбляють діти

Влітку як ніколи потрібно насолоджуватися великою кількістю ягід і фруктів, готувати з них різні коктейлі чи пекти пироги. І якщо родичі або друзі вже оцінили ваші фірмові вареники з полуницею, саме час порадувати їх круасанами з цією ягодою. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом їх приготування.

Інгредієнти: тісто листкове (1-2 листи), полуниця (8-10 шт.), жовток (1 шт.), цукор або цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Листкове тісто заздалегідь викладаємо з морозильної камери, щоб воно трохи постояло при кімнатній температурі.

Відокремлюємо жовток від білка. Для цього беремо звичайну пластикову пляшку, обережно розбиваємо яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо горлечко до жовтка і плавно разжимаємо стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.

Ягоди промиваємо кілька разів у проточній воді, щоб вимити пісок або землю. Видаляємо у полуниці зелені хвостики-плодоніжки. Викладаємо її на паперові рушники, щоб злегка увібралася волога. Якщо ягоди досить великі, розрізаємо навпіл або на четвертинки.

Розкачуємо 1 пласт листкового тіста, потім розрізаємо його на 3 частини, кожну з яких в свою чергу - навпіл (по діагоналі). Повинно вийти 6 частин трикутної форми.

Беремо один трикутник тіста, викладаємо на нього полуницю і трохи присипаємо цукром. Потім починаємо загортати від широкої частини до вузької. Стежимо, щоб начинка не випадали з тіста.

Надаємо круасанам акуратної форми півмісяця. Проробляємо те ж саме з рештою тіста і начинкою.

Застеляємо деко для випічки пергаментним папером, викладаємо на нього наші круасани, змащуємо їх за допомогою силіконового пензлика жовтком.

Ставимо запікатися в духовку при температурі 180-190°С на 15-30 хвилин (в залежності від потужності духовки і режиму запікання).

Дістаємо і даємо їм трохи охолонути. Перед подачею за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні