Чимало господинь полюбляють літо за різноманітність овочів і фруктів. І якщо ви вже пробували робити кольорову капусту з грецьким йогуртом і спеціями, радимо вам також приготувати смачне овочеве рагу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом і важливими порадами.
Інгредієнти: брюссельська капуста (300 г), гарбуз (150 грн), морква (1 шт.), цибуля-порей (1 шт.), консервована кукурудза (250 г), зелений горошок (100 г), оливкова олія (3 ст. л.), болгарський перець (0,5 шт.), сіль, приправа "Італійські трави" (1 ч. л.), кріп і петрушка (невеликий пучок).
Приготування:
Порада: Найкраще нарізати овочі однаковими шматочками - це забезпечить їх рівномірне прожарювання. До того ж сама страва буде виглядати естетичніше.
Брюссельську капусту промиваємо під проточною водою. Розрізаємо її навпіл або залишаємо цілою. Беремо невеликий сотейник і підігріваємо в ньому воду. Коли вода закипить, солимо її і викладаємо туди капусту. Проварюємо 5-7 хвилин і відкидаємо на друшляк.
Порада: У рецепт можна додати й інші овочі на ваш смак.
Моркву і гарбуз миємо та очищаємо, потім нарізаємо великим кубиком.
Лук-порей миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо півкільцями. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю. Потім додаємо до неї моркву та гарбуз, а також трохи рідини з банки з консервованою кукурудзою. Тушкуємо все це приблизно 10 хвилин.
Червоний болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, нарізаємо кубиками. Додаємо до інших овочів і тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Порада: Головний секрет рагу - в правильній послідовності додавання овочів. Більш тверді овочі, наприклад, картоплю, перець або гарбуз, слід тушкувати в першу чергу, а м'які (помідор, зелень, горошок) - ближче до кінця.
Потім додаємо брюссельську капусту, горошок і кукурудзу, а також сіль і спеції за смаком. Перемішуємо, тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Порада: Приправи найкраще додавати в кінці приготування рагу, так як через тривале нагрівання вони можуть змінити свій смак.
Зелень ретельно промиваємо під проточною водою, потім дрібно нарізаємо і додаємо в рагу в самому кінці. Залишаємо рагу на плиті ще буквально на пару хвилин і знімаємо з вогню.
Порада: Щоб у процесі приготування овочі не пригоріли, можна додати трохи води або бульйону.
Подаємо овочеве рагу з рибою або м'ясом.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати на вечерю ароматні гриби в клярі.
- Читайте також на theLime рецепт фаршированих кабачків під сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.