У спеку, як правило, немає сил на приготування складних страв із м'яса та птиці. Тому найчастіше господині полюбляють робити легкі салати і закуски. І якщо ви вже готували вдома традиційне блюдо єврейської кухні - форшмак, саме час спробувати зробити закуску з грибів у клярі. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом її приготування.
Інгредієнти: печериці (500 г), яйце куряче (2 шт.), молоко (50 мл), панірувальні сухарі (100 г), борошно (3 ст. л.), рослинна олія (250 г), гірчиця (1 ч. л.), сік лимона (1 ст. л.), мед (1 ч. л.), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Для приготування цієї закуски необхідно взяти гриби середнього розміру. Важливо, щоб вони були без дефектів, пошкоджень і чорних плям.
Печериці ретельно промиваємо під проточною водою. Беремо велику каструлю, наливаємо туди воду і опускаємо в неї гриби. Солимо, чекаємо, поки вода закипить, і проварюємо гриби близько 2-3 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і обдаємо холодною водою.
Для маринаду виливаємо в невелику піалу сік лимона, рідкий мед і гірчицю. Перемішуємо до однорідної консистенції. Потім заливаємо їм гриби і залишаємо маринуватися приблизно на 10 хвилин.
Через зазначений проміжок часу викладаємо гриби на рівну поверхню, висипаємо борошно і обвалюємо кожен гриб у ній.
В окремій мисці збиваємо яйця, додаємо до них молоко, трохи солі та перцю. Опускаємо в цю суміш обвалені в борошні печериці.
Потім викладаємо печериці на тарілку з панірувальними сухарями і також обвалюємо їх. Потім знову опускаємо в яєчну суміш і в самому кінці - в сухарі.
Беремо невелику каструлю і наливаємо в неї рослинну олію, чекаємо, поки воно нагріється, але не буде кипіти. Опускаємо кілька грибів у фритюр і обсмажуємо з усіх боків близько 3 хвилин до золотистої скоринки. Потім робимо те ж саме з іншими печерицями.
Витягуємо гриби за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку, що вистелена паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо гриби в клярі з різними соусами і легким салатом із сезонних овочів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати фаршировані перці та не переборщити з жиром.
- Читайте також на theLime, як замаринувати печериці на осінь.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.