Влітку хочеться харчуватися різноманітно і смачно. Особливо, коли для цього є багато сезонних овочів за доступними цінами. І якщо ви вже пробували робити різні варіанти страв із молодою картоплею, урізноманітніть своє меню цвітною капустою з грецьким йогуртом і спеціями. theLime ділиться з вами універсальним рецептом.
Інгредієнти: цвітна капуста (1 качан), грецький йогурт (20 мл), оливкова олія (5-6 ст. л.), лимонний сік (4 ст. л.), часник (1 зубчик), мелений тмин (0,25 ч. л.), мелений коріандр (0,25 ч. л.), куркума (0,25 ч. л.), мед (0,25 ч. л.), сіль (1 ч. л.), кайєнський перець (0,5 ч. л.), горіхи (50-70 г), петрушка або інша зелень (2-3 гілочки).
Приготування:
Цілу цвітну капусту миємо, викладаємо на чистий рушник, щоб вона трохи висохла. Можна розібрати її на суцвіття або запікати так. Часник чистимо від лушпиння, дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. Горіхи трохи подрібнюємо ножем.
Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Після того, як вбереться зайва волога, дрібно нарізаємо її. У мисці змішуємо грецький йогурт, 1-2 ст. л. оливкової олії, мед, половину солі та лимонного соку, а також кмин, коріандр, куркуму, перець.
Цвітну капусту змащуємо 2-3 ст. л. оливкової олії, солимо і перчимо. Деко для запікання змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього капусту.
Розігріваємо духовку до 200˚С і ставимо запікатися капусту приблизно на 30-40 хвилин. Потім витягуємо її і поливаємо олією, що залишилася, і соком, який вона пустила. Ставимо в духовку ще хвилин на 10-15. Потім трохи змащуємо соусом на основі йогурту і спецій та ставимо запікатися ще на 15 хвилин.
Дістаємо, знову поливаємо соусом, посипаємо подрібненими горіхами і зеленню, а потім подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома пікантну кабачкову ікру з часником.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні курячі нагетси з філе.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.