Лайм

Як смачно приготувати цвітну капусту: універсальний рецепт до будь-якого гарніру

Спробуйте зробити таку страву на вихідних

Влітку хочеться харчуватися різноманітно і смачно. Особливо, коли для цього є багато сезонних овочів за доступними цінами. І якщо ви вже пробували робити різні варіанти страв із молодою картоплею, урізноманітніть своє меню цвітною капустою з грецьким йогуртом і спеціями. theLime ділиться з вами універсальним рецептом.

Інгредієнти: цвітна капуста (1 качан), грецький йогурт (20 мл), оливкова олія (5-6 ст. л.), лимонний сік (4 ст. л.), часник (1 зубчик), мелений тмин (0,25 ч. л.), мелений коріандр (0,25 ч. л.), куркума (0,25 ч. л.), мед (0,25 ч. л.), сіль (1 ч. л.), кайєнський перець (0,5 ч. л.), горіхи (50-70 г), петрушка або інша зелень (2-3 гілочки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цілу цвітну капусту миємо, викладаємо на чистий рушник, щоб вона трохи висохла. Можна розібрати її на суцвіття або запікати так. Часник чистимо від лушпиння, дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. Горіхи трохи подрібнюємо ножем.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Після того, як вбереться зайва волога, дрібно нарізаємо її. У мисці змішуємо грецький йогурт, 1-2 ст. л. оливкової олії, мед, половину солі та лимонного соку, а також кмин, коріандр, куркуму, перець.

Цвітну капусту змащуємо 2-3 ст. л. оливкової олії, солимо і перчимо. Деко для запікання змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього капусту.

Розігріваємо духовку до 200˚С і ставимо запікатися капусту приблизно на 30-40 хвилин. Потім витягуємо її і поливаємо олією, що залишилася, і соком, який вона пустила. Ставимо в духовку ще хвилин на 10-15. Потім трохи змащуємо соусом на основі йогурту і спецій та ставимо запікатися ще на 15 хвилин.

Дістаємо, знову поливаємо соусом, посипаємо подрібненими горіхами і зеленню, а потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг