Лайм

Закриваємо на зиму малосольні огірки у власному соку: детальний рецепт

Спробуйте зробити таку закуску

У багатьох господинь настала гаряча пора - сезон консервації. І якщо ви вже пробували закрити хрусткі кабачки на зиму, зробіть малосольні огірки, з якими стане смачнішою будь-яка страва. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: огірки (3 кг), сіль (3 ст. л.), парасольки кропу (3-4 шт.), листя хрону (2 шт.), зубчики часнику (5 шт.), листя вишні (2-4 шт.), листя смородини (2-4 шт.).

Фото: pinterest.com


Приготування:

Огірки ретельно промиваємо під проточною водою. Щоб закуска вийшла хрусткою, їх потрібно замочити в чистій прохолодній воді приблизно на 1-2 години.

Потім зрізаємо кінчики у огірків - за рахунок цього вони швидше промалосоляться. Також їх можна проткнути в центрі ножем.

Приблизно половину огірків тремо на крупній терці або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до них сіль і залишаємо на 15 хвилин.

Для приготування цієї закуски також знадобляться банки - бажано 3-літрові. Щоб закрити малосольні огірки, банки добре промиваємо, потім стерилізуємо.

Часник чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо, а листя хрону, вишні та смородини промиваємо під водою.

Викладаємо на дно кожної банки трохи часнику і листя, потім щільно укладаємо підготовлені огірки. Зверху накриваємо ще одним листом хрону і додаємо терті огірки з сіллю. Струшуємо банку, щоб суміш повністю розподілилася в ній.

Закриваємо кришкою і залишаємо огірки в темному теплому місці приблизно на 1-3 дні. Їх також можна прибрати в холодне місце, але тоді вони будуть довше малосолитись. А приблизно через місяць огірки стануть солоними.

Подаємо закуску до м'яса і різних гарнірів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою