У багатьох господинь настала гаряча пора - сезон консервації. І якщо ви вже пробували закрити хрусткі кабачки на зиму, зробіть малосольні огірки, з якими стане смачнішою будь-яка страва. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: огірки (3 кг), сіль (3 ст. л.), парасольки кропу (3-4 шт.), листя хрону (2 шт.), зубчики часнику (5 шт.), листя вишні (2-4 шт.), листя смородини (2-4 шт.).
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо під проточною водою. Щоб закуска вийшла хрусткою, їх потрібно замочити в чистій прохолодній воді приблизно на 1-2 години.
Потім зрізаємо кінчики у огірків - за рахунок цього вони швидше промалосоляться. Також їх можна проткнути в центрі ножем.
Приблизно половину огірків тремо на крупній терці або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до них сіль і залишаємо на 15 хвилин.
Для приготування цієї закуски також знадобляться банки - бажано 3-літрові. Щоб закрити малосольні огірки, банки добре промиваємо, потім стерилізуємо.
Часник чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо, а листя хрону, вишні та смородини промиваємо під водою.
Викладаємо на дно кожної банки трохи часнику і листя, потім щільно укладаємо підготовлені огірки. Зверху накриваємо ще одним листом хрону і додаємо терті огірки з сіллю. Струшуємо банку, щоб суміш повністю розподілилася в ній.
Закриваємо кришкою і залишаємо огірки в темному теплому місці приблизно на 1-3 дні. Їх також можна прибрати в холодне місце, але тоді вони будуть довше малосолитись. А приблизно через місяць огірки стануть солоними.
Подаємо закуску до м'яса і різних гарнірів.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачне лечо з овочів.
- Читайте також на theLime про те, як замаринувати печериці на осінь.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.