Лайм

Закриваємо хрумкі кабачки на зиму: простий рецепт закуски

Зробити це простіше простого

Літо радує нас не тільки гарною погодою, але і великою кількістю сезонних овочів. До слова, зараз саме час насолодитися стравами з кабачків і цукіні. І якщо ви вже запікали ці овочі чи робили з них ікру, то спробуйте приготувати легку закуску з кабачка на зиму. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), вода (1 л), лавровий лист (4 шт.), перець горошком, гвоздика, цукор (50 г), винний оцет білий або звичайний оцет 9% (200 мл), сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування цієї закуски нам знадобляться молоді кабачки з тонкою шкіркою, яку не потрібно чистити. Їх ми миємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Потім нарізаємо кабачки кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см.

Наступний етап - підготувати посуд, в якому ми будемо закривати закуску. Для цього рецепта краще всього взяти невеликі скляні баночки, щоб потім було зручно зберігати їх у холодильнику.

Стерилізуємо їх на водяній бані або за допомогою духовки, мікрохвильовки. Металеві кришки також слід прокип'ятити.

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю, лавровий лист і гвоздику або будь-які інші спеції на ваш смак. Потім заповнюємо всю банку нарізаними кабачками і заливаємо повністю окропом. Закриваємо стерильними кришками і залишаємо на 5 хвилин.

Далі зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо в неї цукор і сіль. Доводимо до кипіння, вливаємо туди оцет і знімаємо з вогню.

Перемішуємо і заливаємо доверху гарячим маринадом кабачки в банках. Закручуємо їх стерильними кришками, перевертаємо, накриваємо рушником або ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Потім прибираємо в прохолодне місце на тривале зберігання. Вже через 2 тижні можна пробувати хрусткі мариновані кабачки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Приготуйте солодкі грінки: блогерка показала, як врятувати зачерствілу паску

Як у домашніх умовах приготувати солодкі грінки із черствої паски, яка залишилася після Великодня, щоб урізноманітнити своє звичне меню  

Як врятувати підмерзлу картоплю на городі: дієві поради

Які температури здатна витримати посаджена в землю картопля, а також як допомогти та врятувати рослини після нічних заморозків 

Міні з воланами і бермуди: стилістка назвала найбільш гарячі тренди сезону

Стилістка Яна Платонова продемонструвала в мережі, який одяг та взуття буде на піку популярності навесні та влітку 2024 року