Літо радує нас не тільки гарною погодою, але і великою кількістю сезонних овочів. До слова, зараз саме час насолодитися стравами з кабачків і цукіні. І якщо ви вже запікали ці овочі чи робили з них ікру, то спробуйте приготувати легку закуску з кабачка на зиму. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: кабачки (1 кг), вода (1 л), лавровий лист (4 шт.), перець горошком, гвоздика, цукор (50 г), винний оцет білий або звичайний оцет 9% (200 мл), сіль.
Приготування:
Для приготування цієї закуски нам знадобляться молоді кабачки з тонкою шкіркою, яку не потрібно чистити. Їх ми миємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Потім нарізаємо кабачки кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см.
Наступний етап - підготувати посуд, в якому ми будемо закривати закуску. Для цього рецепта краще всього взяти невеликі скляні баночки, щоб потім було зручно зберігати їх у холодильнику.
Стерилізуємо їх на водяній бані або за допомогою духовки, мікрохвильовки. Металеві кришки також слід прокип'ятити.
На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю, лавровий лист і гвоздику або будь-які інші спеції на ваш смак. Потім заповнюємо всю банку нарізаними кабачками і заливаємо повністю окропом. Закриваємо стерильними кришками і залишаємо на 5 хвилин.
Далі зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо в неї цукор і сіль. Доводимо до кипіння, вливаємо туди оцет і знімаємо з вогню.
Перемішуємо і заливаємо доверху гарячим маринадом кабачки в банках. Закручуємо їх стерильними кришками, перевертаємо, накриваємо рушником або ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Потім прибираємо в прохолодне місце на тривале зберігання. Вже через 2 тижні можна пробувати хрусткі мариновані кабачки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати спагетті з кабачка.
- Читайте також на theLime докладний рецепт ароматної запіканки з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.