Лайм

Готуємо натуральний лимонад з лимоном і м'ятою: простий рецепт

Не пропустіть кращі рецепти в жаркий сезон

Домашній лимонад ніколи не поступиться магазинному. Ні за смаком, ні за якістю, адже його рецепт складається лише з натуральних продуктів. Літо - час різноманітних напоїв та експериментів з інгредієнтами. Раніше ми готували натуральний полуничний мохіто, а сьогодні пропонуємо рецепт освіжаючого лимонаду з лимоном та м'ятою.

Для його приготування нам знадобляться наступні інгредієнти: свіжа м'ята (15-20 г), лимон (1 шт), цукор (100 г), вода (1 л).

Фото: Pixabay

Як приготувати м'ятний лимонад у домашніх умовах:

Добре промийте м'яту. Відокремте листя від стебел і дрібно наріжте. Помийте лимон і розріжте його навпіл. Видавіть з нього сік та залиште на деякий час - він знадобиться трохи пізніше. А от шкірку лимона викидати не поспішайте.

Зваримо м'ятну основу лимонаду. Для цього покладіть м'яту та шкірку від лимона до каструлі, залийте водою. Доведіть до кипіння та варіть ще близько 5 хвилин на невеликому вогні.

Зніміть каструлю з плити. Додайте цукор і ретельно розмішайте до повного розчинення. Після цього дайте напою охолонути. Приберіть шкірку лимона та процідіть основу лимонаду через марлю.

Додайте лимонний сік та помістіть лимонад у холодильник до повного охолодження. Подавайте прохолодним.

  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома хітовий коктейль Апероль Шприц. Для цього вам знадобиться не більше 5 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times