Літо - час не тільки свіжих овочів, але й період, коли варто подбати про консервацію на зиму. Якщо в цьому сезоні ви вже закрили квашені огірки, пропонуємо згадати не менш простий рецепт квашених помідорів у банці.
Для закваски томатів знадобляться наступні інгредієнти: помідори (1,5 кг), хрін (2 листа), листя чорної смородини (6 шт), листя вишні (6 шт), кріп (2 парасольки), горошки чорного перцю (6 шт) , лавровий лист (2 шт), часник (5-6 зубчиків).
Також для приготування 1 літра розсолу будуть потрібними сіль (70 г) та цукор (1 ст. ложка).
Як закрити квашені помідори:
Ретельно промийте банки та кришки з содою, пропарьте окропом. Вкладіть на дно банок половину промитих спецій та іншої зелені зі списку інгредієнтів. Додайте перець горошком, лавровий лист і порізаний часник.
Щільно укладіть вимиті помідори. Зверху додайте залишок спецій та зелені, додайте другу парасольку кропу.
Для приготування розсолу у кип'яченій прохолодній воді розчиніть сіль. При бажанні додайте ложку цукру. Залийте розсолом помідори та накрийте кришкою. Поставте банку в глибоку тарілку та залиште у світлому місці. Через деякий час вони почнуть бродити. Підливайте розсіл за необхідності.
Через добу закрийте щільно кришку та переставте банки у прохолодне місце - в льох, на балкон або в холодильник. Самі по собі (без оцту) помідори квасяться близько двох місяців. Час від часу перевіряйте, куштуйте.
- Читайте також на theLime, як смачно замалосолити огірки в пакеті - швидкий рецепт не до самої зими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.