Лайм

Як закрити смачні квашені помідори на зиму: простий рецепт

Через півтора-два місяці помідори будуть ідеальними

Літо - час не тільки свіжих овочів, але й період, коли варто подбати про консервацію на зиму. Якщо в цьому сезоні ви вже закрили квашені огірки, пропонуємо згадати не менш простий рецепт квашених помідорів у банці.

Для закваски томатів знадобляться наступні інгредієнти: помідори (1,5 кг), хрін (2 листа), листя чорної смородини (6 шт), листя вишні (6 шт), кріп (2 парасольки), горошки чорного перцю (6 шт) , лавровий лист (2 шт), часник (5-6 зубчиків).

Також для приготування 1 літра розсолу будуть потрібними сіль (70 г) та цукор (1 ст. ложка).

Фото: Pixabay

Як закрити квашені помідори:

Ретельно промийте банки та кришки з содою, пропарьте окропом. Вкладіть на дно банок половину промитих спецій та іншої зелені зі списку інгредієнтів. Додайте перець горошком, лавровий лист і порізаний часник.

Щільно укладіть вимиті помідори. Зверху додайте залишок спецій та зелені, додайте другу парасольку кропу.

Для приготування розсолу у кип'яченій прохолодній воді розчиніть сіль. При бажанні додайте ложку цукру. Залийте розсолом помідори та накрийте кришкою. Поставте банку в глибоку тарілку та залиште у світлому місці. Через деякий час вони почнуть бродити. Підливайте розсіл за необхідності.

Через добу закрийте щільно кришку та переставте банки у прохолодне місце - в льох, на балкон або в холодильник. Самі по собі (без оцту) помідори квасяться близько двох місяців. Час від часу перевіряйте, куштуйте.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися довгоносика на полуниці: народний спосіб боротьби зі шкідником

За допомогою яких перевірених народних методів можна позбутися довгоносика на полуниці до цвітіння та плодоношення, а також після  

Костюмний жилет носять з джинсами, спідницями, шортами: ідеї стильних образів на літо 2024

Як цього літа стилізувати костюмний жіночий жилет, а також з чим його поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу  

Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа

Які дні за місячним календарем у червні 2024 вважаються сприятливими для будь-якої роботи в саду та на городі, а які несприятливими