Лайм

Як замалосолити огірки в пакеті: швидкий рецепт не до самої зими

На приготування цієї закуски у вас піде мінімум сил та часу

У кожної господині є свій фірмовий рецепт, як засолити огірки. Хтось віддає перевагу квашеним огіркам у банках, а хтось - малосолить у пакетах. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї закуски.

Інгредієнти: огірки (1 кг), кріп (4 гілочки), часник (3 зубчики), чорний перець горошком (5 шт.), сіль (1 ст. л. без гірки), цукор (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування малосольних огірків у пакеті необхідно спочатку ретельно промити овочі під проточною водою. Потім складаємо огірки у велику миску або каструлю і заливаємо чистою водою приблизно на півгодини. Зазначимо, що вони повинні бути повністю покриті рідиною.

Потім виймаємо огірки і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва вода. Зрізаємо кінчики з обох сторін і складаємо їх до пакета. Обов'язково перевіряємо, щоб у ньому не було дірок.

Готуємо спеції: кріп миємо під проточною водою, викладаємо на чистий рушник, а потім дрібно рубаємо. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо ножем досить крупно. Перемішуємо їх і додаємо в пакет до огірків.

Беремо ступку і чавимо в ній чорний перець горошком, а потім разом із сіллю і цукром засипаємо також в пакет, перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по ньому. Також можна додати за бажанням коріння хрону та імбиру, подрібнений перець чилі, лавровий лист, листя чорної смородини і вишні.

Зав'язуємо пакет і ритмічними рухами струшуємо його протягом 3-5 хвилин. Потім залишаємо приблизно на 1 годину при кімнатній температурі. Через зазначений час прибираємо в холодильник мінімум на 3 години, а краще на 8-10.

Ось і все - малосольні огірки готові!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні