У кожної господині є свій фірмовий рецепт, як засолити огірки. Хтось віддає перевагу квашеним огіркам у банках, а хтось - малосолить у пакетах. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї закуски.
Інгредієнти: огірки (1 кг), кріп (4 гілочки), часник (3 зубчики), чорний перець горошком (5 шт.), сіль (1 ст. л. без гірки), цукор (0,5 ч. л.).
Приготування:
Для приготування малосольних огірків у пакеті необхідно спочатку ретельно промити овочі під проточною водою. Потім складаємо огірки у велику миску або каструлю і заливаємо чистою водою приблизно на півгодини. Зазначимо, що вони повинні бути повністю покриті рідиною.
Потім виймаємо огірки і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва вода. Зрізаємо кінчики з обох сторін і складаємо їх до пакета. Обов'язково перевіряємо, щоб у ньому не було дірок.
Готуємо спеції: кріп миємо під проточною водою, викладаємо на чистий рушник, а потім дрібно рубаємо. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо ножем досить крупно. Перемішуємо їх і додаємо в пакет до огірків.
Беремо ступку і чавимо в ній чорний перець горошком, а потім разом із сіллю і цукром засипаємо також в пакет, перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по ньому. Також можна додати за бажанням коріння хрону та імбиру, подрібнений перець чилі, лавровий лист, листя чорної смородини і вишні.
Зав'язуємо пакет і ритмічними рухами струшуємо його протягом 3-5 хвилин. Потім залишаємо приблизно на 1 годину при кімнатній температурі. Через зазначений час прибираємо в холодильник мінімум на 3 години, а краще на 8-10.
Ось і все - малосольні огірки готові!
- Раніше ми розповіли, як смачно закрити на зиму гриби-лисички.
- Читайте також на theLime, як зробити малосольні огірки у власному соку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.