Лайм

Як закрити хрусткі огірки на зиму без стерилізації: детальний рецепт

З цим рецептом ви зможете заощадити час

У кожної господині є кілька фірмових рецептів, які передаються з покоління в покоління, в тому числі, як закрити різні види консервацій на зиму. І якщо ви вже пробували робити малосольні огірки в пакеті, закрийте огірки на зиму швидким способом. Справа в тому, що їх необхідно лише залити окропом один раз, а потім вже закатати - без етапу стерилізації в каструлі з гарячою водою. theLimе ділиться з вами детальним рецептом їх приготування.

Інгредієнти на одну 3-літрову банку: огірки (2 кг), листя смородини (5 шт.), листя вишні (5-8 шт.), листя хрону (2 шт.), перець горошком (7-8 шт.), гірчичний порошок або насіння гірчиці (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), гострий перець (6-7 кілець), сіль (2 ст. л. з гіркою), цукор (1 ст. л. без гірки), парасольки кропу (2 шт.), лавровий лист (2 шт.), лимонна кислота (1 ч. л. з невеликою гіркою).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку сортуємо огірки, щоб у результаті в одній банці вони були приблизно одного розміру. Викладаємо в миску і заливаємо холодною відфільтрованою водою приблизно на 5-6 годин. Якщо немає так багато часу - то хоча б на 1-2 години.

Потім зливаємо воду, промиваємо огірки і обрізаємо їх із двох сторін.

Стерилізуємо банки швидким способом: в кожну з них кладемо столову ложку (щоб вона не лопнула) і заливаємо приблизно 1 склянкою кип'яченої води. Повертаємо і трясемо банку так, щоб всі стінки рівномірно обдати гарячою водою. Потім занурюємо її в миску із окропом на кілька хвилин і все - банки готові. Кришки стерилізуємо просто - опустивши в киплячу воду приблизно на 5 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо кілька листків хрону, смородини і вишні, 1 парасольку кропу і 1 лавровий лист. Часник чистимо від лушпиння, нарізаємо великими пластинами, додаємо в банки разом з перцем горошком. Також можна додати гострий перець - але будьте обережні та не переборщіть з ним.

Потім викладаємо огірки в банку так, щоб між ними не було багато вільного простору. Засипаємо чайну ложку насіння гірчиці або гірчичного порошку, а зверху парасольку кропу, лавровий лист і листя, що залишилося. Підігріваємо воду, доводимо її до кипіння. Потім розливаємо її по банкам і прикриваємо заготовку чистими кришками. Залишаємо в такому вигляді приблизно на 25-30 хвилин.

Після зазначеного часу беремо сито або друшляк і зливаємо цю воду, стежимо, щоб не втратити перець і часник. Засипаємо в кожну банку 2 ст. л. з гіркою солі, 1 ст. л. без гірки цукру, 1 ч. л. з невеликою гіркою лимонної кислоти.

Кип'ятимо нову порцію відфільтрованої води. Наливаємо її у банки повністю до самого верху, закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою або пледом до тих пір, поки заготовки не охолонуть.

Потім банки з огірками можна зберігати в будь-якому зручному для вас місці міської квартири.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок