Лайм

Як швидко та смачно замаринувати помідори на зиму: простий рецепт

Ця заготовка прикрасить будь-який святковий стіл

Чимало господинь намагаються не втрачати ані хвилини влітку, щоб встигнути по максимуму підготуватися до зимового сезону і потім балувати свою родину смачними закусками. І якщо ви вже закрили огірки з кетчупом, спробуйте замаринувати помідори на зиму. theLimе ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (450 г), цибуля ріпчаста дрібна (0,25 шт.), часник (2 зубчики), кріп свіжий (2-3 гілочки), перець чорний горошком (5-6 шт.), лавровий лист (1-2 шт.), сіль (0,5 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.), оцет 9% (20 мл), вода (500 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори ретельно промиваємо в проточній воді. Для того, щоб замаринувати їх, найкраще взяти невеликі однакові помідори. Якщо у вас невеликі банки по 0,5 л - підійдуть навіть помідори черрі.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння, цибулю нарізаємо кільцями, часник поділяємо на зубчики - кожен можна порізати або покласти цілим. Кріп миємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва рідина. Його можна порвати руками або порізати.

Банки стерилізуємо на водяній бані, в мікрохвильовці або духовці. Кришки можна опустити в киплячу воду на кілька хвилин. В окремій каструлі підігріваємо 500 мл чистої води, доводимо її до кипіння.

На дно простерилізованної банки викладаємо трохи кропу, півкільця цибулі, перець горошком, лавровий лист і часник. Потім наповнюємо її помідорами і заливаємо окропом. Накриваємо чистою кришкою, але не закручуємо, залишаємо так на 15-20 хвилин.

Потім зливаємо воду з банки в каструлю, додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння. Коли вода закипить, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо маринад з плити. Заливаємо маринад у банки з помідорами і закочуємо кришками.

Перевертаємо догори дном і укутуємо в пухову ковдру або теплий плед. У такому положенні банки повинні постояти до тих пір, поки вони не охолонуть. Потім переносимо їх до підвалу або комори - головне, щоб це було темне і прохолодне місце.

Ось і все - чекаємо зиму, щоб насолоджуватися маринованими помідорами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні