Лайм

Як смачно замаринувати кабачки без стерилізації: простий рецепт

Це дуже зручний спосіб заготівлі

Середина літа - гаряча пора для багатьох господинь, адже потрібно встигнути зробити різні види консервації. І якщо ви вже спробували закрити огірки на зиму без стерилізації, замаринуйте таким же чином кабачки. theLimе ділиться з вами дуже простим рецептом, який зможе повторити навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти: кабачки (1,8 кг), лист лавровий (3 шт.), кріп (1 пучок), часник (12 зубчиків), гвоздика (6 шт.), перець чорний горошком (2 ч. л.), вода (1,5 л), цукор (190 г), сіль (70 г), оцет 9% (190 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Молоді кабачки промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Беремо гострий ніж, відрізаємо кінці з обох сторін кабачків і нарізаємо їх кільцями однакової товщини.

Банки миємо з харчовою содою, витираємо, а потім стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом - на водяній бані, у мікрохвильовій печі або духовці. Якщо це будуть невеликі банки до 0,5 л - найзручніше використовувати мікрохвильовку: наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки можна простерилізувати у киплячій воді на плиті.

Часник миємо, чистимо від лушпиння, розрізаємо на декілька частин. Кріп промиваємо під проточною водою, залишаємо не на довго на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.

На дно чистої банки викладаємо трохи кропу, 2 гвоздички, лавровий лист і перець, а зверху - кабачки. Заливаємо окропом, накриваємо, але не закручуємо простерилізованими кришками і залишаємо так на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду і наливаємо нову порцію кип'яченої води, чекаємо ще 10-15 хвилин.

Тим часом готуємо маринад. У каструлі підігріваємо воду, додаємо в неї цукор, сіль і в самому кінці - оцет. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Зливаємо воду з банок із кабачками і заливаємом туди маринад.

Закочуємо або закручуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо ковдрою або пледом і залишаємо приблизно на добу, поки заготівля не охолоне. Потім перекладаємо і зберігаємо в прохолодному місці. А взимку насолоджуємося хрусткими кабачками!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою