Лайм

Як смачно замаринувати кабачки без стерилізації: простий рецепт

Це дуже зручний спосіб заготівлі

Середина літа - гаряча пора для багатьох господинь, адже потрібно встигнути зробити різні види консервації. І якщо ви вже спробували закрити огірки на зиму без стерилізації, замаринуйте таким же чином кабачки. theLimе ділиться з вами дуже простим рецептом, який зможе повторити навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти: кабачки (1,8 кг), лист лавровий (3 шт.), кріп (1 пучок), часник (12 зубчиків), гвоздика (6 шт.), перець чорний горошком (2 ч. л.), вода (1,5 л), цукор (190 г), сіль (70 г), оцет 9% (190 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Молоді кабачки промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Беремо гострий ніж, відрізаємо кінці з обох сторін кабачків і нарізаємо їх кільцями однакової товщини.

Банки миємо з харчовою содою, витираємо, а потім стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом - на водяній бані, у мікрохвильовій печі або духовці. Якщо це будуть невеликі банки до 0,5 л - найзручніше використовувати мікрохвильовку: наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки можна простерилізувати у киплячій воді на плиті.

Часник миємо, чистимо від лушпиння, розрізаємо на декілька частин. Кріп промиваємо під проточною водою, залишаємо не на довго на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.

На дно чистої банки викладаємо трохи кропу, 2 гвоздички, лавровий лист і перець, а зверху - кабачки. Заливаємо окропом, накриваємо, але не закручуємо простерилізованими кришками і залишаємо так на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду і наливаємо нову порцію кип'яченої води, чекаємо ще 10-15 хвилин.

Тим часом готуємо маринад. У каструлі підігріваємо воду, додаємо в неї цукор, сіль і в самому кінці - оцет. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Зливаємо воду з банок із кабачками і заливаємом туди маринад.

Закочуємо або закручуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо ковдрою або пледом і залишаємо приблизно на добу, поки заготівля не охолоне. Потім перекладаємо і зберігаємо в прохолодному місці. А взимку насолоджуємося хрусткими кабачками!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг