Літо балує нас великою кількістю сезонних овочів, з яких можна приготувати чимало цікавих страв, а також зробити заготовки на зиму. І якщо ви вже спробували закрити хрусткі огірки без стерилізації, замаринуйте також болгарський перець. theLimе ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: перець болгарський (2 кг), цукор (100 г), сіль (1,5 ст. л.), олія рослинна (100 г), оцет 9% (100 г), вода (1 л), перець гострий - за бажанням (2 шт.).
Приготування:
Спочатку потрібно ретельно промити болгарський перець під проточною водою. Очищаємо від насіння і плодоніжок та ріжемо кожен на 4-6 частин.
У велику каструлю наливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить. Додаємо в неї цукор, сіль, оцет і рослинну олію, перемішуємо. Потім кладемо в цей маринад близько половини очищеного перцю (1 кг). Також можна додати 1-2 шт. гострого перцю.
Чекаємо, поки перець в маринаді закипить, проварюємо його близько 3-5 хвилин.
Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Миємо їх під проточною водою, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5-10. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликі вистачить і 10-15 хвилин.
Потім перекладаємо зварений перець в простерилізовані банки, а в маринад викладаємо перець, що залишився, і також проварюємо його близько 3-5 хвилин після закипання.
Розкладаємо цю порцію звареного перцю у банки, заливаємо все маринадом.
Закриваємо кришками або закочуємо, перевертаємо догори дном, накриваємо махровим рушником, пледом або ковдрою і чекаємо, поки охолоне. Потім прибираємо закуску в темне прохолодне місце. Якщо у вас немає льоху, поставте маринований перець в холодильник.
Подавати до столу його можна вже через 2-3 дні або ж залишити до зими. Маринований перець добре доповнить м'ясні та рибні страви.
- Раніше ми розповіли, як заквасити помідори в банках.
- Читайте також на theLimе, як смачно закрити на зиму гриби-лисички.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.